Åklagarmyndigheten

Person misstänkt för mord i Hyllie anträffad död

Dela

En dansk medborgare som i går, fredag, häktades av Malmö tingsrätt misstänkt för mord på en kvinna i Hyllie i Malmö har anträffats död i sin cell i Danmark. Mordutredningen fortsätter.

Vid 21-tiden på kvällen torsdag den 14 november hittades en kvinna död i en bil i Hyllie, Malmö. Omständigheterna var sådana att polisen omedelbart misstänkte att ett brott hade begåtts.

En dansk medborgare som häktades i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord greps av dansk polis under fredagskvällen. Nu har mannen anträffats död i sin cell i Danmark.

Mordutredningen fortsätter.

- Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Utredningsarbetet fortsätter. Under helgen hålls bland annat förhör med vittnen, och teknisk bevisning säkras och analyseras, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin som är förundersökningsledare.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 11036-19.

Åklagaren har inga ytterligare upplysningar att lämna och är inte tillgänglig för media. 

Kontakt

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum