Försäkringskassan

Peter Haglind ny IT-chef på Försäkringskassan

Dela
Den första juni tillträder Peter Haglind som ny IT-chef på Försäkringskassan. Han efterträder Stefan Olowsson som går i pension. Haglind kommer närmast från Svenska Rymdaktiebolaget och tidigare Försvarsmakten.

-          Jag är mycket glad att Peter Haglind tackat ja till jobbet som IT-chef på Försäkringskassan. I Peter får vi en erfaren och mycket kompetent chef som värdesätter lagarbete och som dessutom är genuint intresserad av det uppdrag som Försäkringskassan ansvarar för, säger Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg.

Försäkringskassans IT-avdelning har cirka 1200 anställda. Myndigheten har sedan 2017 regeringsuppdrag om statlig IT-drift. Försäkringskassan sköter även utbetalningarna för exempelvis för Pensionsmyndigheten och Arbetsförmedlingen.

-          Jag sökte jobbet som IT-chef på Försäkringskassan för att det känns viktigt – på riktigt. Försäkringskassans verksamhet är ett fundament för det svenska samhället. Den stora och väl fungerande IT-avdelningen kommer även framåt få hantera många spännande utmaningar – något som känns riktigt stimulerande att få bli en del av, säger Peter.

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor. IT är centralt för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera tjänsterna inom den svenska socialförsäkringen.

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Prognos: Inflation höjer utgifter för socialförsäkringen25.4.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Försäkringskassans utgifter för socialförsäkringen väntas bli något lägre år 2023 för att sedan öka och bli högre från och med 2024. Inflationen förväntas höja prisbasbeloppet och löner, vilket innebär höjda ersättningsnivåer för sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning och föräldraförsäkringen. Det visar den utgiftsprognos som Försäkringskassan lämnar till regeringen idag.

Utan flerbarnstillägg skulle fler familjer ha låg ekonomisk standard21.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Flerbarnstillägget har störst påverkan på ekonomin för familjer med många barn. Det beror både på att flerbarnstillägget ökar med antalet barn i familjen och på att andelen familjer med låg ekonomisk standard är högre i familjer med många barn. Utan tillägget skulle antalet barn som lever i familjer med låg ekonomisk standard öka med drygt fyra procent. Det visar en ny analys från Försäkringskassan som publiceras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum