Umeå kommun

Plocka skräp och bidra till ett renare Umeå

Dela

Nu är våren här, men värmen har också en baksida – då ökar nedskräpningen i Umeå. Kommunen lägger mycket tid och resurser på att städa i Umeå, men det finns ändå tillfällen då staden är och upplevs skräpig. Delta i skräpplockardagarna och bidra till ett renare Umeå!

– Nu uppmanar vi alla: invånare, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag, ja alla som vill bidra, att delta i Skräpplockardagarna, säger Karin Isaksson, park- och gatuchef, Umeå kommun.

Umeå kommun stöder Håll Sverige Rent-kampanjen mot nedskräpning med skräpplockardagar 21–25 maj. Hittills är det 4500 deltagare som anmält sig från skolor och förskolor i Umeå kommun. Och fler blir det. Deltagandet är en del av kommunens ständigt pågående arbete med att göra Umeå rent och tryggt. Ett renare Umeå ökar vår trivsel och trygghet i kommunen, sparar pengar och främjar turismen. Det är trevligare för alla att vistas på rena gator, torg och parker än där det är skräpigt och smutsigt. En ren miljö är en tryggare och trivsammare miljö för barn, vuxna och djur.

Håll Umeå rent – plocka skräp du också

De nationella Skräpplockardagarna, som anordnas av Stiftelsen Håll Sverige Rent, vill visa att varje person kan åstadkomma förändring genom en så enkel åtgärd som att plocka upp skräp. Det långsiktiga syftet är att förändra attityder och beteenden så att nedskräpningen minskar. I det arbetet kan vi alla delta.

– Vi vill uppmana invånarna till samarbete och vill alla ska engagera sig. Nedskräpningen är inte enbart kommunens ansvar utan även i högsta grad den som producerar och slänger skräpet, fortsätter Karin Isaksson.

Senast 22 april måste du ha anmält dig på www.hsr.se/vihallerrent för att du ska kunna få hämta sopsäckar till skräpplockningen.

Snyggt och tryggt inför nationaldagen

Om alla hjälps åt att plocka skräp skulle det till slut inte finnas något skräp som förstör naturen.

– Det vore fantastiskt om alla bidrog till att göra Umeå rent, snyggt och tryggt inför nationaldagen, och sedan under hela sommaren, avslutar Karin Isaksson.

Så plocka ett skräp om dagen – och framförallt: sluta släng skräp!

Kontakt

Karin Isaksson
park- och gatuchef
090-16 14 39
070-332 25 32
karin.isaksson@umea.se

Dag Brändström
gatuingenjör
090-16 53 58
070-344 84 75
dag.brandstrom@umea.se 

 

 

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Justerat planområde för stor detaljplan i Hörnefors17.4.2019 17:26:11 CESTPressmeddelande

Under 2018 påbörjades ett arbete med en större detaljplan för ett område öster om Hörnefors. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bygga bostäder, verksamheter och förskola. Byggnadsnämnden har nu beslutat att justera planområdet för att ta hänsyn till natur-, rekreation- och friluftsvärden som olika utredningar visat finns i området. En annan anledning till att planområdet justeras är att undvika negativ påverkan från vindkraftverk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum