Åklagarmyndigheten

Pojke anhållen misstänkt för försök till mord i Eslöv

Dela

En 15-årig pojke har under dagen anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en man i 40-årsåldern på en skola i Eslöv. Den anhållna pojken är elev på skolan och mannen arbetar på skolan.

– Det här är ett mycket allvarligt brott där förundersökningen pågår. Pojken har använt en kniv och han har hörts under dagen då han har lämnat en berättelse. Ytterligare förhör med andra personer som kan tänkas tillföra utredningen information pågår också. Vi kommer ta ställning till den bevisning vi har och också utreda motivet, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson vid Södra Skånes åklagarkammare.

Senast på söndag kl. 12 måste åklagaren ta ställning till om pojken ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Åklagaren är inte tillgänglig för media. När ny information finns lämnas den i ett pressmeddelande. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum