Brå

Polisarbete med mer fokus på konkreta åtgärder och mindre rutinarbete - Models for successful policing är huvudtemat på årets The Stockholm Criminology Symposium

Dela

Välkommen till 2018 års upplaga av The Stockholm Criminology Symposium, som hålls på Norra Latin den 12–14 juni. I år med särskilt fokus på praktiskt och problemorienterat polisarbete. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson medverkar i den inledande paneldiskussionen.

Symposiet är en internationell konferens på det kriminalpolitiska området som arrangeras av Brottsförebyggande rådet, Brå, på uppdrag av Justitiedepartementet. Över 500 forskare, praktiker och beslutsfattare från hela världen samlas för att ta del av det senaste inom området. Språket är engelska.

Årets symposium har två huvudteman, dels studier om Models for successful policing, och dels ett bredare fält inom brottsforskningen och kriminalpolitiken. Från enskilda brottstyper till samhällets system för att hantera brottsligheten. Några programpunkter är:

  • Ungdomsbrott
  • Radikalisering
  • Terrorism
  • Övergrepp mot barn
  • Hot spots för brottslighet
  • Våld i nära relationer

The Stockholm Prize in Criminology 2018
Årets pris tilldelas professor Herman Goldstein. Han belönas med 2018 års The Stockholm Prize in Criminology för sin forskning om strategier för att fokusera mer på att uppnå konkreta resultat i polisarbetet, och mindre på traditionella rutinuppgifter. Missa inte pristagarföreläsningen onsdag den 13 juni klockan 13.30–14.30 då professor Goldstein berättar om sin forskning. Priset delas ut i Stockholms stadshus på kvällen den 13 juni.

Media är välkommen
Vi kan hjälpa till att få kontakt med forskare och praktiker. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer; kontakta Monica Landergård, pressekreterare på Brå, 072-99 58 500, e-post: press@bra.se

Tid:tisdagen den 12 juni – torsdagen den 14 juni, start kl 9.00 varje dag.

Plats:City Conference Center, Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm

Mer information finns på www.criminologysymposium.com

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Brå
Brå
Tegnérgatan 23
111 40 Stockholm

08-527 58 400

Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå producerar även den officiella kriminalstatistiken, utvärderar reformer, bedriver forskning och stödjer lokalt brottsförebyggande arbete. www.bra.se

Följ Brå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brå

Världens ledande kriminologer samlas i Stockholm7.6.2019 09:00:00 CESTPressmeddelande

Måndag den 10 juni startar en kriminologikonferens med några av toppnamnen inom internationell kriminologisk forskning. I samband med konferensen delas även The Stockholm Prize in Criminology ut. I år går priset till Ruth Dreifuss, Distinguished Senior Fellow av Graduate Institute i Genève, samt Peter Reuter, professor i offentlig politik och kriminologi vid University of Maryland. Årets prissumma uppgår till 1 miljon kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum