Polisarbete med mer fokus på konkreta åtgärder och mindre rutinarbete - Models for successful policing är huvudtemat på årets The Stockholm Criminology Symposium
Välkommen till 2018 års upplaga av The Stockholm Criminology Symposium, som hålls på Norra Latin den 12–14 juni. I år med särskilt fokus på praktiskt och problemorienterat polisarbete. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson medverkar i den inledande paneldiskussionen.
Symposiet är en internationell konferens på det kriminalpolitiska området som arrangeras av Brottsförebyggande rådet, Brå, på uppdrag av Justitiedepartementet. Över 500 forskare, praktiker och beslutsfattare från hela världen samlas för att ta del av det senaste inom området. Språket är engelska.
Årets symposium har två huvudteman, dels studier om Models for successful policing, och dels ett bredare fält inom brottsforskningen och kriminalpolitiken. Från enskilda brottstyper till samhällets system för att hantera brottsligheten. Några programpunkter är:
- Ungdomsbrott
- Radikalisering
- Terrorism
- Övergrepp mot barn
- Hot spots för brottslighet
- Våld i nära relationer
The Stockholm Prize in Criminology 2018
Årets pris tilldelas professor Herman Goldstein. Han belönas med 2018 års The Stockholm Prize in Criminology för sin forskning om strategier för att fokusera mer på att uppnå konkreta resultat i polisarbetet, och mindre på traditionella rutinuppgifter. Missa inte pristagarföreläsningen onsdag den 13 juni klockan 13.30–14.30 då professor Goldstein berättar om sin forskning. Priset delas ut i Stockholms stadshus på kvällen den 13 juni.
Media är välkommen
Vi kan hjälpa till att få kontakt med forskare och praktiker. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer; kontakta Monica Landergård, pressekreterare på Brå, 072-99 58 500, e-post: press@bra.se
Tid:tisdagen den 12 juni – torsdagen den 14 juni, start kl 9.00 varje dag.
Plats:City Conference Center, Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm
Mer information finns på www.criminologysymposium.com
Nyckelord
Dokument
Länkar
Om
Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå producerar även den officiella kriminalstatistiken, utvärderar reformer, bedriver forskning och stödjer lokalt brottsförebyggande arbete. www.bra.se
Följ Brå
Abonnera på våra pressmeddelanden.
Senaste pressmeddelandena från Brå
Ny studie belyser mekanismer bakom skjutvapenvåldet12.2.2019 11:00:00 | Pressmeddelande
Skjutvapenvåldet fyller viktiga funktioner för deltagarna i kriminella miljöer. Våldet fungerar som ett sätt att bygga upp sitt rykte och stärka sin position – samtidigt som det används för att skydda det egna livet. Det visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Pressinbjudan – Skjutningar i kriminella miljöer7.2.2019 11:10:08 | Pressinbjudan
Brottsförebyggande rådet, Brå, har gjort en intervjustudie om skjutningar i kriminella miljöer. Resultaten presenteras vid en presskonferens på Brå, Tegnérgatan 23, den 12 februari kl 10.00.
Uppdaterad kl 10.45 Anmälda brott 2018 – Preliminär statistik17.1.2019 10:56:22 | Pressmeddelande
Idag publicerar Brottsförebyggande rådet den preliminära statistiken över anmälda brott 2018. Statistiken omfattar alla händelser som anmälts och registrerats som brott hos Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och andra brottsutredande myndigheter under det föregående året. De anmälda brotten inkluderar även händelser som efter utredning visade sig inte vara brott.
Anmälda brott 2018 – Preliminär statistik17.1.2019 09:30:00 | Pressmeddelande
Idag publicerar Brottsförebyggande rådet den preliminära statistiken över anmälda brott 2018. Statistiken omfattar alla händelser som anmälts och registrerats som brott hos Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och andra brottsutredande myndigheter under det föregående året. De anmälda brotten inkluderar även händelser som efter utredning visade sig inte vara brott.
Otrygghet och oro för brott begränsar vardagslivet15.1.2019 11:30:00 | Pressmeddelande
Nästan en fjärdedel av befolkningen väljer en annan väg eller ett annat färdsätt till följd av oro för brott och en femtedel undviker att vara aktiv på internet av oro för hot och trakasserier. Förtroendet för rättsväsendet har ökat, och särskilt förtroendet för polisen. Det visar Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2018, som Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerar idag.
Elevers vardag och sociala liv begränsas av rädsla för brott6.12.2018 08:30:00 | Pressmeddelande
Skolan är den vanligaste brottsplatsen för misshandel, hot och sexuella kränkningar för elever i årskurs nio. Många elever undviker vissa personer, platser och aktiviteter av oro för brott. Det visar Skolundersökningen om brott 2017, som Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerar idag.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum