Umeå kommun

Pop up-kulturskola bjuder in!

Dela

I sommar får barn runt om i Umeå kommun chansen att prova på cirkuskonster och graffiti, göra kollage, tova ull och mycket annat. Kulturskolan ger sig nämligen ut på pop up-turné under sommarlovet. Under vecka 31–32 är vi på resande fot och besöker olika platser i kommunen.

Graffiti är ett av inslagen under Kulturskolans pop up-turné. Foto: Emma Skog
Graffiti är ett av inslagen under Kulturskolans pop up-turné. Foto: Emma Skog

Sommarlovet inleddes med en sommarfest i juni, proppfull med prova på-aktiviteter och livemusik på Hamnmagasinet där Kulturskolan i Umeå vanligtvis huserar. Sedan besöktes Hörnefors, Sävar samt några mer centrala platser som Ålidhem och Ersboda.

– Gensvaret har varit enormt, berättar Elin Söderlind, dramapedagog på Kulturskolan. Vi har haft runt 70 besökande barn på nästan alla platser vi besökt, så intresset har varit stort.

Populärast har graffiti varit och stundtals har barn stått i kö för att få prova på att spraya sin bokstav eller en smiley på den uppspända plastfilmen som under denna turné fungerar som portabla sprayväggar.

– Under vecka 31-32 kommer besökarna även få prova på att skapa sin egna teatermask, göra kollage med poesi, tova ull och öva på cirkuskonster. Det kommer finnas något för alla! berättar Elin Söderlind. 

Vill att fler får ta del av utbudet

Kulturskolan (före detta Kulturcentrum för barn och unga och Umeå Musikskola) ville prova på något nytt i sommar och då regeringen i våras beslutade att även detta år dela ut öronmärkta lov-pengar var det mesta av planeringen redan gjord. Det var bara att ordna med minibussar och annat praktiskt för att förverkliga planerna.

– Vi ville besöka barn och unga som inte vanligtvis söker sig till vår verksamhet. Många drar sig för att lämna sitt bostadsområde på somrarna och därför ville vi istället åka ut på respektive ort och visa upp oss helt enkelt! På det sättet kanske steget till att söka sig till Kulturskolan blir lite mindre, förklarar Camilla Freedman, enhetschef på Kulturskolan.

– Nu kör vi vidare med sommaraktiviteter men i höst utökas Kulturskolans utbud något mer, och vi hoppas fler hittar hit. Det blir inte bara musik och teater. I höst erbjuder vi även kurser i film, graffiti, manusskrivande, slöjd och Youtube. All information kommer att finnas tillgänglig på hemsidan från den 19 augusti, avslutar Camilla Freedman.

Mer information:

Camilla Freedman
enhetschef Kulturskolan
070-54 88 215

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Graffiti är ett av inslagen under Kulturskolans pop up-turné. Foto: Emma Skog
Graffiti är ett av inslagen under Kulturskolans pop up-turné. Foto: Emma Skog
Ladda ned bild
Kulturskolans pop up-turné. Foto: Emma Skog
Kulturskolans pop up-turné. Foto: Emma Skog
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum