Riksteatern

Popkultur blir danscollage i rosa rummet - turnépremiär för So Sorry

Dela
Lekfullt och intensivt collage av popkulturens uttryck och danser, förpackat i ett rum av rosa plast. Nu är det turnépremiär för dansföreställning So Sorry. Koreografen BamBam Frost har utforskat estetik från musikvideos och livekonserter och ställt sig frågan vad populärkulturen vi konsumerar betyder för oss och hur den landar i våra kroppar.
Fotograf: Senay Berhe
Fotograf: Senay Berhe

So Sorry är en utvecklad version av föreställningen Sorry som hade produktionsresidens på Riksteatern och premiär på MDT våren 2018. Till välbekanta beats i ett rum helt klätt av rosa plast bjuder BamBam Frost tillsammans med Mari Carrasco och Lydia Östberg Diakité in till en intensiv, rolig och svettig föreställning där popkulturen monteras isär för att sättas samman igen till något nytt.

- Populärkultur är som en transformerande organism i ständig kommunikation med samtiden. För mig är det viktigt och alltid aktuellt att bryta ner, analysera, kritisera och se betydelsen av det som många av oss med kärlek konsumerar dagligen, säger BamBam Frost, koreograf.

I arbetet med So Sorry har BamBam Frost studerat framförallt afroamerikanska kvinnliga artister inom RnB, pop och hiphop men även tittat tillbaka på svart underhållningshistoria i stort.

- Jag hade en längtan efter att ta in denna popkulturella värld i mitt arbete inom samtida dans och koreografi. Tillsammans med dansarna ville jag lära mig mer, bryta ner och bygga om, helt enkelt leka med det material och de referenser jag vuxit upp med, fortsätter BamBam Frost.

Turnépremiär den 23 februari i Visby

Medverkande BamBam Frost Mari Carrasco Lydia Östberg Diakité Konstnärligt team Koreografi BamBam Frost Ljusdesign Anton Andersson Ljuddesign Yared Cederlund Scenografi Lisa Berkert Wallard Yttre öga Alexandra Tveit

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/sosorry/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/so-sorry

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Senay Berhe
Fotograf: Senay Berhe
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
Riksteatern



Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum