Porsche

Porsche lanserar Panamera Platinum Edition

Dela

Porsche Panamera kommer nu i en ny elegant och exklusiv version, Panamera Platinum Edition. Specialmodellen av Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid kombinerar diskreta detaljer i Satin Platinum med utökad standardutrustning till ett attraktivt pris.

Speciallackerade detaljer skiljer ut specialmodellen

Många tillval med hög efterfrågan ingår redan i Platinum Editions standardutrustning. Till exempel ingår luftfjädring med Porsche Active Suspension Management (PASM), ytterbackspeglar med automatisk avbländning, LED Matrix-strålkastare med Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), panoramatak, parkeringsassistent med backkamera, och till hybridmodellerna en kraftigare fordonsmonterad laddare för AC med 7,2 kW laddningseffekt.

21"-fälgar i Exclusive Design Sport, lackerade i Satin Platinum, högglanssvarta sportavgasrör, tonade rutor, fönsterlister i högglanssvart och bakljus i Exclusive Design understryker bilens dynamiska elegans.

Panamera Platinum Edition är lätt att identifiera på de modellspecifika detaljerna lackerade i Satin Platinum, till exempel luftutsläppen bakom framhjulen, det bakre Porsche-emblemet och modellbeteckningen, och på hybridmodellerna, den sidomonterade ”e-hybrid”-logotypen. Som tillval finns 20-tums Panamera Style-fälgar lackerade i Satin Platinum.

Som avrundning en analog klocka

Den lyxiga framtoningen fortsätter inuti med GT-sportratt, Power Steering Plus, filbytesassistent, mjukstängande dörrar med komfortöppning, 14-vägs elstolar fram med minnesfunktion, eluppvärmt baksäte, BOSE® Surround Sound system, interiörpaket i svart borstad aluminium och Porsche-vapnet präglat på nackskydden. Utöver det har inredningen exklusiva särskiljande detaljer: dörrtrösklarna är tillverkade i svart borstad aluminium med Platinum Edition-logotyp. Alla Platinum Edition-modeller är också som standard utrustade med en analog klocka placerad på instrumentpanelen.

Platinum Edition finns tillgänglig för Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid. I Europa är det exklusiva utförandet också tillgängligt på motsvarade Sport Turismo-modeller. Porsche Panamera 4 Platinum Edition kan beställas från och med nu och svenska priser börjar på 1 070 000 kronor. Modellen får världspremiär på Los Angeles Auto Show den 17 november och de första bilarna levereras i februari 2022.

 

Mer information samt film-och fotomaterial finns i Porsche Newsroom:newsroom.Porsche.de

 

Panamera Platinum Edition-modeller

Bränsleförbrukning vid blandad körning: 11.5 – 10.4 l/100 km; CO2-utsläpp vid blandad körning: 260 - 235 g/km

 

Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition-modeller

Bränsleförbrukning vid blandad körning (viktad): 2.7 – 2.0 l/100 km; CO2-utsläpp vid blandad körning (viktad): 60 - 45 g/km

Elektrisk förbrukning vid blandad körning (viktad): 24.9 – 22.6 kWh/100 km. Elektrisk räckvidd (EAER) 47 – 56 km; Elektrisk räckvidd i stadsmiljö (EAER City): 51 – 56 km.

Utsläppsvärden för förbrukning och CO2 är fastställda med hjälp av mätmetoden WLTP.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition
Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition
Ladda ned bild
Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition
Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition
Ladda ned bild
Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition
Porsche Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition
Ladda ned bild
Panamera Platinum Edition-modellerna har som standard instegslister i svart borstad aluminium med modellbeteckning
Panamera Platinum Edition-modellerna har som standard instegslister i svart borstad aluminium med modellbeteckning
Ladda ned bild
Panamera Platinum Edition-modellerna är utrustade med interiörpaket i svart borstad aluminium
Panamera Platinum Edition-modellerna är utrustade med interiörpaket i svart borstad aluminium
Ladda ned bild
Panamera Platinum Edition-modellerna är standardutrustade med en analog klocka på instrumentpanelen
Panamera Platinum Edition-modellerna är standardutrustade med en analog klocka på instrumentpanelen
Ladda ned bild

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718, Taycan, Macan, Cayenne och Panamera. År 2020 registrerades 2 360 Porsche i Sverige. Plug-in hybrider och helelektriska bilar är en viktig del av märkets modellstrategi och utgör över 50 % av försäljningen på den svenska marknaden. Porsches största marknader är Kina, USA och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Danderyd, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche återupplivar 90-talets kultfärger för alla modeller29.11.2021 09:30:00 CET | Pressmeddelande

Med de nya tillvalen ”PTS” (Paint to Sample) och ”PTS Plus” (Paint to Sample Plus) utökar Porsche Exclusive Manufaktur sin serie specialfärger för alla modellserier. Fokus ligger på klassiska Porsche-färger, lätt igenkännbara genom åren. För särskilt individuella önskemål finns också möjligheten att skapa skräddarsydda färgnyanser alltefter kundens specifikationer. - Ovanliga lackeringar har ofta förekommit under Porsches historia och det är en viktig detalj för att skilja ut sig från andra, säger Alexander Fabig, chef för Individualisering och Classic. - Med det här erbjudandet återupplivar vi kult-klassiska färger och vi utökar de omfattande serierna av standard- och specialfärger för alla modellserier med mer än 160 schatteringar. På senare år har efterfrågan på speciallackerade Porsche-modeller ökat markant. Med de nya tillvalen har Porsche Exclusive Manufaktur fått en betydligt större kapacitet på det här området. Vid huvudanläggningen Zuffenhausen, har en ny färgblandningsmaskin

Nya Porsche 718 Cayman GT4 RS: racing-DNA och maximal körglädje17.11.2021 08:00:42 CET | Pressmeddelande

När 500 hk (368 kW) från en högvarvig mittmonterad motor ska samsas med en renodlad sportbil på 1 415 kg är det dags att omdefiniera begreppet körglädje. Porsche 718 Cayman GT4 RS är det nya flaggskeppet i 718-familjen. Den kompromisslösa körmaskinen är utformad för att imponera med sin lättviktskonstruktion, extremt sportiga chassi, sofistikerade aerodynamik och ett unikt motorljud. Vare sig den körs på smala, kurviga bergsvägar eller på en racerbana är 718 Cayman GT4 RS kungen i den kompakta mittmotorserien. På Nürburgrings Nordslinga utklassar den sin lillebror 718 Cayman GT4 med mer än 23 sekunder. Den sexcylindriga sugmotorn – bekant från tävlingsbilen 911 GT3 Cup och produktionsmodellen 911 GT3 – är designad för maximal körglädje och är hjärtat i den här sportbilen. Motorn kan varvas ända till 9 000 v/min. Jämfört med 718 Cayman GT4 har 718 Cayman GT4 RS ytterligare 80 hk (59 kW) vilket ger ett vikt/effektförhållande på 2,83 kilo per hästkraft. Det maximala vridmomentet har ökat

Nya Porsche Taycan GTS med över 50 mils räckvidd17.11.2021 08:00:21 CET | Pressmeddelande

GTS står för Gran Turismo Sport. Alltsedan Porsche 904 Carrera GTS från 1963 har de tre bokstäverna haft en speciell betydelse för Porsche-fans. Idag finns en version med den legendariska bokstavskombinationen i var och en av märkets modellserier. På LA Auto Show, bilsalongen som pågår i Los Angeles mellan 19 och 28 november, presenterar Porsche en ny version av sin eldrivna sportbil som bär just namnet GTS. Den har en räckvidd på 504 km, baserat på WLTP-siffrorna, och sportmodellen blir första Taycan att spränga 500-kilometersgränsen. En tredje karossversion av Porsches helt eldrivna modellserie kommer också att göra sin debut på LA Auto Show i form av Taycan GTS Sport Turismo. Nykomlingen har samma sportiga silhuett och bakåtsluttande taklinje som Taycan Cross Turismo. – Modellserien Taycan har stadigt fortsatt att växa sedan världspremiären 2019. Tre karossvarianter med upp till fem motoralternativ erbjuder något för alla, säger Kevin Giek, chef för modellserien Taycan. – Jag är sär

Snabbaste Porsche Cayman någonsin premiärvisas på LA Auto Show12.11.2021 09:21:54 CET | Pressmeddelande

På bilsalongen LA Auto Show, som pågår mellan 19:e och 28:e november, presenterar Porsche den nya toppmodellen i 718-serien: Porsche 718 Cayman GT4 RS. Typiska RS-attribut är mer downforce och högre motoreffekt än GT4, samtidigt som vikten är ännu lägre. Resultatet är den mest kompromisslösa och vassa 718-modellen någonsin. Bilen erbjuder maximal körglädje och klarar det 20,6 kilometer långa varvet på Nürburgrings Nordslinga på bara 7:04,511 minuter. Det är 23,6 sekunder snabbare än 718 Cayman GT4 utrustad med Porsches dubbelkopplingslåda (PDK). På bilsalongen i Los Angeles kommer också tävlingsversionen, 718 GT4 RS Clubsport, att presenteras för första gången. Två världspremiärer står också den eldrivna sportbilen Porsche Taycan för. Dels presenteras en ny och mycket dynamisk modell positionerad mellan Taycan 4S och Taycan Turbo, dels visas en helt ny tredje karossvariant för första gången i Kalifornien. Även Panamera-familjen får ett nytt tillskott. Porsche lanserar en specialserie m

Porsche 718 Cayman GT4 RS imponerar under avslutande tester20.10.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Porsche 718 Cayman GT4 får en storebror i kommande 718 Cayman GT4 RS. Den nya toppmodellen i 718-familjen är väl förberedd inför världspremiären i november. Under de avslutande testerna har den första 718-modellen som bär RS-beteckningen på ett imponerande sätt visat sin dynamiska potential, både längs slingriga bergsvägar och på racerbana. Märkesambassadören och testföraren Jörg Bergmeister har, i en lätt maskerad produktionsbil, kört Nürburgrings 20,832 kilometer långa Nordslinga på 7.09,300 minuter. 718 Cayman GT4 RS klarade av det kortare varvet på 20,6 km, som tidigare var riktmärket, på 7.04,511 minuter, vilket är 23,6 sekunder snabbare än lillebror 718 Cayman GT4. För att skydda föraren var mittmotorsportbilen försedd med en tävlingsstol. Däcken som bilen utrustats med var Michelin Pilot Sport Cup 2 R, vilka kommer att erbjudas som tillval. En notarie bekräftade bilens vikt och att den var i standardutförande. – Under utvecklingen gav vi 718 Cayman GT4 RS allt som kännetecknar e

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum