Norrköpings kommun

Positiva besked för Norrköping gällande Ostlänken

Dela

Idag gick Trafikverket ut med ett klargörande där myndigheten fastslår att Ostlänken blir av som planerat, och ska byggas i etapper. Först ut blir sträckan Järna – Norrköping.

– Att Trafikverket fastslår att Ostlänken inte kommer att skjutas på framtiden, utan ska byggas längs befintlig planerad sträckning och i etapper där första delen utgörs av Järna–Norrköping, är självklart väldigt positivt för Norrköping, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Ostlänken kommer att ge Norrköping ett ännu bättre strategiskt läge, och dagens besked kommer att skapa än bättre förutsättningar för såväl tillväxt som samhällsplanering. Även sett ur ett hållbarhetsperspektiv är det mycket viktigt att stärka och förbättra järnvägen, säger Fredrik Björkman (M), oppositionsråd, Norrköpings kommun.

Trafikverkets besked betyder att Järna och Norrköping blir den första delen av nya stambanor som ska knyta ihop stodstadregionerna.

– Det viktigaste med dagens besked är att bygget kommer igång. Nu kommer vi tillsammans med övriga kommuner att göra vårt yttersta för att hela Ostlänken blir klar så fort som möjligt. För oss är självklart fortsättningen till Linköping oerhört viktig, avslutar Lars Stjernkvist.

Vid intresse av vidare kommentarer på Trafikverkets beslut samt vad det betyder för Norrköping på kortare och längre sikt, arrangerar Norrköpings kommun en pressträff klockan 11:00 idag. Se separat inbjudan här.

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande, Norrköpings kommun
Telefon: 070-527 26 27

Fredrik Björkman (M)
Titel: oppositionsråd, Norrköpings kommun
Telefon: 072-593 50 94

__________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun skapar samverkansformer för att nå längre i arbetet med bortförda barn26.2.2020 09:58:34 CETPressmeddelande

I både Norrköpings kommun och andra kommuner är det inte ovanligt att en eller flera skolbänkar står tomma efter längre lov. I flera av dessa fall finns misstanke om att barnet förts bort för att könsstympas, giftas bort eller skickas på ett så kallat uppfostringsläger. Norrköping kraftsamlar nu för att hitta arbetsformer som mer effektivt förhindrar att barn förs bort och hålls kvar mot sin vilja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum