Riksteatern

Premiär 22 augusti: Red Hot Condition- artister i världsklass tar upp dagens träningsmani och utseendehets

Dela

Aaron Hakala och Nelli Kujansivu är två artister som har turnerat världen runt och som nu äntligen kommer till skolor, runtom i landet. Red Hot Condition är en föreställning där de vill skapa medvetenhet, debatt och samtal om den träningsmani och utseendehets som många barn och ungdomar kan känna av idag. Allt är filtrerat genom konstformerna samtida cirkus och fysisk komedi och paketerad som om den var direkt hämtad från 1980-talet.

Fotograf:Sofia Kallner
Fotograf:Sofia Kallner

–Samtida cirkus är en konstform med oändliga möjligheter och sätt att passa in. Det är också en välkomnande konstform där alla kan hitta sin plats trots vitt skilda fysiska egenskaper och kroppstyper. En stor del av all kultur spelas på större scener vilket gör att den också endast når vissa grupper i samhället, inte sällan invånare i större städer. Med Red Hot Condition vill vi ge publiken tillgång till högkvalitativ kultur för alla, därför har vi skapat en lustfylld lättviktsshow som kan spelas utomhus, säger Nelli Kuljansivu, cirkusartist i Red Hot Condition.

Dagens samhälle är extremt koncentrerat kring att prestera, att vara effektiv och att framstå som perfekt. Vi förväntas vara supermänniskor på jobbet, som föräldrar, som vänner, i våra relationer och fortfarande ha energi kvar till gymmet för att dessutom se bra ut, menar Aaron Hakala och Nelli Kujansivu.

–Föreställningen kommer att kunna upplevas av såväl publiken som andra som råkar ha vägarna förbi. När vi uppträder med Red Hot Condition vill vi skapa en naturlig koppling till publiken och ge dem en stund av glädje, skratt och möjlighet att släppa allt runtomkring. Vi hoppas kunna öppna barnens ögon för ett alternativt sätt att leva och vara. Att de ska kunna se sig själva och andra på nya sätt som skiljer sig från de bilder som de matas med via sociala medier, säger Aaron Hakala, cirkusartist i Red Hot Condition.

Föreställningen är ett gästspel och en produktion av Company Afterclap. Aktuell med en turné med Riksteatern under hösten 2022.


Medverkande
Aaron Hakala  
Nelli Kujansivu  

Konstnärligt team
Idé, artister: Aaron Hakala, Nelli Kujansivu  
Regiöga: Jenni Kallo & Mirja Jauhiainen
Voice over: Matthew Pasquet
Musik, ljud: Aaron Hakala  
Kostym: Suvi Lepola, Nelli Kujansivu  

 
För turnéplan och mer information:
https://www.riksteatern.se/forestallningar/red-hot-condition/

För bilder och trailer:
https://mediabank.riksteatern.se/folder/225535/

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf:Sofia Kallner
Fotograf:Sofia Kallner
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sju sätt att döda en Kardashian, krigets kval och en landsbygd i uppror - Här är Riksteaterns repertoar för hösten 202218.5.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Med internationell utblick tar Riksteatern i höst pulsen på samtiden utifrån berättelser på teman som rör alltifrån krig och flykt till memes och kulturell appropriering. Dansen förflyttas från den traditionella scenen närmare publiken. 23 produktioner med teater, dans och cirkus gör föreställningar från norr till söder.

Urpremiär för Sova vaken – en liten opera om stora känslor10.5.2022 09:50:41 CEST | Pressmeddelande

Guns mamma och pappa bråkar ständigt och håller på att skiljas – då börjar hennes katt Majs plötsligt att prata med henne. Den nyskrivna operan Sova vaken tar den unga publikens känslor och fantasi på allvar. Unga på Operans föreställning har urpremiär hos Parkteatern i Stockholm den 6 augusti, för att till hösten bege sig på turné med Riksteatern barn och unga och möta publik i hela landet.

Urpremiär 11 mars: Sveriges hiphopdansstjärna Niki ”Awandee” Tsappos presenterar sitt första renodlade scenverk Head Peace, tillsammans med Riksteatern1.3.2022 10:06:00 CET | Pressmeddelande

I en drömsk och intim tillvaro där lugnet simmar, grooves gungar och rytmer rullar får vi utrymme att landa och vila våra tankar för en stund. Gränsen mellan den inre och yttre världen blir alltmer suddig, rörelsen är språket och dansen är fri. Med grunden i hiphop leder Niki ”Awandee” Tsappos in oss i ett afrofuturistiskt universum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum