Lidl Sverige

Premiär för årets svenska färskpotatis - Lidl vann budgivningen och skänker 80 000 till Barncancerfonden

Dela

Årets första frilandsodlade färskpotatis är här. Lidl var med på plats idag när de första ädla knölarna skördades klockan 11 i Vejbystrand på Bjärehalvön. Enligt tradition anordnade Svensk Potatis en budgivning om den första skörden och för andra året i rad vann Lidl, med det högsta budet på 2 000 kronor per kilo.

Premiär för frilandsodlad färskpotatis!
Premiär för frilandsodlad färskpotatis!

Potatisodlare Jonas Gustavsson i Vejbystrand var tillsammans med Victor Eriksson från Torekov, först ut med att plocka de första primörerna av sorten Swift. I budgivningen om de dyrbara potatisarna, anordnad av Svensk Potatis, vann Lidl med ett bud på 2 000 kronor per kilo, en total summa på 80 000 kr för 40 kilo. Hela summan skänks direkt till Team Rynkeby God morgon Lund/Barncancerfonden. Svensk Potatis skänker motsvarande summa till de två potatisodlarna.

- Vi är väldigt glada över att vinna budgivningen för andra året i rad! Inte
bara för att vi brinner för svenska råvaror och matglädje, utan för att vi dessutom i samma slag bidrar till Barncancerfonden och deras viktiga arbete, säger Peter Reisenzein, Inköpare Frukt & Grönt Lidl Sverige.

Potatisen sattes den 1 mars och i år har det tagit knappt två månader för potatisen att växa klart. Framförallt är det värmen under påsken som drivit på tillväxten av den frilandsodlade färskpotatisen. Vem som får glädjen att smaka på årets första potatis är fortfarande hemligt. Förra året skänkte Lidl skörden till äldreboendet Vardaga Silverpark och matsvinnsprojektet Sopköket.

Lidl Sverige säljer endast svensk potatis och jobbar nära svenska odlare över hela landet. Bland livsmedelskedjans sortiment kommer över 30 procent av varorna från svenska leverantörer och frukt och grönt säljs under det egna varumärket Himlajord. Lidls har högt ställda krav på sina leverantörer och begär bland annat att odlarna använder mindre bekämpningsmedel än vad EU:s regler kräver. De odlare som livsmedelskedjan samarbetar med får endast använda en tredjedel av tillåten mängd bekämpningsmedel i konventionell odling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Premiär för frilandsodlad färskpotatis!
Premiär för frilandsodlad färskpotatis!
Ladda ned bild
Färskpotatispremiär 2019
Färskpotatispremiär 2019
Ladda ned bild
Potatisodlare på Bjärehalvön - Jonas Gustavsson och Victor Eriksson
Potatisodlare på Bjärehalvön - Jonas Gustavsson och Victor Eriksson
Ladda ned bild
Victor Eriksson, Jonas Gustavsson och Peter Reisenzein
Victor Eriksson, Jonas Gustavsson och Peter Reisenzein
Ladda ned bild
Premiärplockning
Premiärplockning
Ladda ned bild
Peter Reisenzein, Inköpschef Frukt & Grönt Lidl Sverige
Peter Reisenzein, Inköpschef Frukt & Grönt Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Uppstickaren Lidl utmanar svenska livsmedelsoligopolet - Ökar omsättningen snabbare än branschen i övrigt2.9.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I dagarna blev Lidl Sverige årsredovisning för året 2018/19 klar. Resultatet visar att Lidls nettoomsättning i Sverige växer med åtta procent vilket är betydligt snabbare än övriga marknaden. Nettoomsättningen 2018/19 var 10 800 MSEK, därmed sprängdes den symboliska 10 miljardersgränsen. Under året öppnades 12 nya butiker samtidigt som arbetet med det nya centrallagret i Örebro och huvudkontoret i Barkarby tog fart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum