Riksteatern

Premiär för dansföreställningen Digambara med Virpi Pahkinen

Dela
Nu är det premiär för Riksteaterns uppsättning av Digambara – en dansföreställning i gränslandet mellan dans och ritual. På scen möts den världskända koreografen Virpi Pahkinen tillsammans med två dansare i en elegant kamp om ögonblicket.
Fotograf: Mattias Lindbäck
Fotograf: Mattias Lindbäck

Under november månad turnerar Riksteatern med Virpi Pahkinens dansföreställning Digambara. Föreställningen kom till i dansaren och koreografen Mugiyono Kasidos studio mitt inne i den Indonesiska djungeln på ön Java. I Riksteaterns uppsättning medverkar både Pahkinen och Kasido tillsammans med dansaren Pontus Sundset. På scen sammanlänkas de tre i en koreografisk vandring mellan dans och ritual.

- Min förhoppning är att dansen kommer att få det inre ljuset att tändas upp i novembermörkret. Att publiken får tillgång till sin högra hjärnhalva som ser till helheten och inte domineras av orden och vardagens logik, säger Virpi Pahkinen, koreograf.

Förutom Digambara kommer Virpi Pahkinen framföra ett utdrag ur sin föreställning Kalagni och Mugiyono Kasido sitt humoristiska solo Kabar Kabur.

Virpi Pahkinen är en av Skandinaviens internationellt mest framgångsrika solodansare och koreografer. Hennes koreografi söker sig ofta utanför den västerländska danstraditionen och utforskar kulturer där dans spelar en viktig roll i livsavgörande händelser.

Premiär den 6 november i Ytterjärna.

Medverkande Virpi Pahkinen Mugiyono Kasido Pontus Sundset Koreografi Virpi Pahkinen Musik Luis Hernan Cortés Maya Ljusdesign Magnus Pettersson Kostym Etik Fadjur Wati

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/digambara

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/digambara

Kontakter

För mer inforamtion: Joakim Johansson Pressansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mattias Lindbäck
Fotograf: Mattias Lindbäck
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum