Audi

Premiär för Nya Audi A6 i Geneve

Dela

Med nya Audi A6 lanserar Audi en rad innovationer. Interiören är nyskapande med digitala skärmar och intuitiva funktioner som kan skräddarsys efter förarens behov. De avancerade säkerhets- och assistanssystemen blir allt mer intelligenta och sammankopplade. Köregenskaperna har designats för att ge hög komfort och samtidigt en sportigare känsla. Alla motorer är dessutom elektrifierade med mildhybridsystem för att sänka förbrukningen. Premiären sker på bilsalongen i Geneve.

Audi A6
Audi A6

Skräddarsydd och intuitiv digital interiör med MMI touch response

Med MMI touch response sätter Audi en ny standard för intuitiv interiör med högupplösta touchskärmar som ger tydlig akustisk och haptiskt feedback. Det helt digitala infotainmentsystemet gör det möjligt att byta plats på flera funktioner genom att använda drag-and-drop – som på en smartphone. Genvägar och favoritknappar gör det dessutom möjligt att skapa en meny som är anpassad efter eget önskemål. Används bilen av flera förare kan upp till sju personer lagra sina egna inställningar med upp till 400 parametrar. Utöver de två touchskärmarna erbjuds dessutom Audis virtuella cockpit direkt i förarens siktfält där de viktigaste funktionerna är samlade och styrs via multifunktionsratten.

Uppkopplad med MMI Navigation plus och Audi connect

Nya Audi A6 erbjuder flera uppkopplade tjänster för ökad säkerhet och komfort. Som standard ingår MMI Navigation, med MMI Navigation plus som tillval. I det senare fallet är flera funktioner dessutom självlärande. Väginformationen uppdateras online via partnerföretaget HERE som analyserar trafiksituationen i hela regionen.  Med uppkopplade Audi connect erbjuds även s.k. car-to-X-tjänster med trafikskyltsavläsning och varningsinformation. Tack vare s.k. swarm intelligence drar Audi A6 dessutom nytta av information från andra Audi-bilar.  Som tillval kan Audi connect key ersätta den konventionella nyckel, vilket gör det möjligt att låsa upp bilen med en Android-telefon utrustad med Near Field Communication. Ägaren kan dessutom ge upp till fem personer access till bilen.

Avancerade säkerhets- och förarassistanssystem

Nya A6 erbjuds med en rad helt nya och förbättrade säkerhets- och assistanssystem.  I den svenska standarutrustningen ingår  bl.a. adaptiv förarassistans med farthållare, filhållare och kökörningsassistent, turn assist som varnar och bromsar vid vänstersväng, undanmanöverassistent samt pre sense city autobroms. Den prediktiva effektivitetsassistenten uppmanar dessutom till en bränsleeffektiv körstil genom att analysera kartdata i förväg. För säkrare stadskörning erbjuds även assistanspaket City med bl.a. den helt nya korsningsassistent som varnar och bromsar för korsande trafik samt cross traffic assist rear som varnar och bromsar vid utbackning från exempelvis parkeringsficka. Med parking pilot och garage pilot, som kommer att erbjudas senare under året, kan bilen själv manövreras in och ut ur en parkeringsficka eller garage. Föraren kan då stå utanför och styra via myAudi-appen på mobiltelefonen. Beroende på utrustningsnivå ingår upp till fem radarsensorer, fyra kameror, tolv ultraljudssensorer och en laserskanner.

Elektrifierade motorer med mildhybridteknik

Alla motorer i nya Audi A6 är elektrifierade med Audis nya mildhybridteknik. I systemet arbetar en remdriven kombinerad generator/startmotor (BAS) tillsammans med ett litiumjon-batteri som gör att Audi A6 kan rulla fritt med motorn avstängd i hastigheter från 55 till 160 km/h. Vid inbromsning kan dessutom upp till 12 kW återvinnas. Den nya start/stopp-funktionen aktiveras redan vid 22 km/h. Vid stillastående startas motorn dessutom prediktivt när bilens sensorer upptäcker att framförvarande bilar börjar rulla. Under verklig körning kan mildhybridtekniken (MHEV) sänka bränsleförbrukningen med upp till 0,7 liter per 100 kilometer.

Aerodynamisk kaross med ökat benutrymme

Audi har fokuserat på att öka komforten i nya Audi A6. Det inkluderar även ljudkomforten. Tack vare den aerodynamiska karossen med ett lägsta luftmotstånd på 0.24  (i en kommande motor) och omfattande arbete med aeroakustik, är sedanen behagligt tyst även i högre hastigheter. Interiört har nya Audi A6 vuxit jämfört med nuvarande modell, vilket framförallt märks i det bakre benutrymmet. Likaså har huvudutymmet och axelutrymmet ökat. Bagageutrymmet är breddat vilket nu gör det möjligt att lasta två golfbagar på bredden.

Sportigare uppträdande

Nya Audi A6 är märkbart sportigare med progressiv styrning och ett nytt dämparkoncept som överför vägkänslan ännu mer finstämt. Med fyrhjulsstyrning som tillval blir nya A6 smidigare i stadstrafik samtidigt som uppträdandet blir stadigare i högre fart på motorväg. Fyra olika chassivarianter erbjuds: standarchassi, sportchassi, chassi med dämparreglering samt adaptiv luftfjädring.

V6-motorer med quattrodrivning

Initialt erbjuds två kraftfulla motorer med finstämd gångkultur – en TFSI  och en TDI.  Den turboladdade 3.0 TFSI V6-motorn på 340 hk och 500 Nm i vridmoment gör 0-100 km/h  på 5,1 sekunder och har en blandad förbrukning på 6,7 - 7.1 liter/ 100 km med 151-161 g/km i CO2-utsläpp. 3.0 TDI-motorn på 286 hk och 620 Nm i vridmoment ger liknande prestanda till en blandad förbrukning på 5,5-5,8  l/100 km till 142-150 g/km i CO2 -utsläpp.  Båda motorerna har quattro fyrhjulsdrift som standard, där 3.0 TFSI är försedd med 7-stegad S tronic och ultrateknik medan 3.0 TDI är kombinerad med tiptronic och självspärrande mittdifferential.

Exteriör design – teknisk och elegant

Audi A6 bär Audis nya formspråk med sina skarpa linjer som förmedlar en sportig elegans med balanserade proportioner – lång motorhuv, lång hjulbas och korta överhäng. Den breda, låga singleframe grillen, de låga breda strålkastarna och kraftfulla luftintagen förstärker det sportigare uttrycket. I profil gör de tre skarpa linjerna att bilen visuellt ser lägre ut. De kraftfulla konturerna över hjulhusen är en hyllning till Audi’s quattro gener. Audi A6 är 4,939 mm lång (+7 mm), 1888 mm bred (+12mm)  och 1457 mm hög (+2m). Bilens bredd och tekniska karaktär förstärks ytterligare av strålkastarna som erbjuds i tre olika  versioner. HD Matrix LED är den mest avancerade med fem horisontella linjer som formar dagsljuset. Bakifrån kommer Audi A6 kännas igen på de nio vertikala LED-ribborna och dynamiska blinkers som ingår i den högsta utrustningsnivån .

Säljstart i mars

Nya Audi A6 tillverkas i Neckarsulm och kommer att ha officiell premiär på bilsalongen i Geneve. Säljstarten sker i slutet av mars i Sverige med marknadsintroduktion i slutet av sommaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Audi A6
Audi A6
Ladda ned bild
Audi A6
Audi A6
Ladda ned bild
Audi A6
Audi A6
Ladda ned bild
Audi A6
Audi A6
Ladda ned bild
Audi A6
Audi A6
Ladda ned bild
Audi A6 interiör
Audi A6 interiör
Ladda ned bild
Audi A6 interiör
Audi A6 interiör
Ladda ned bild
Audi A6 sensorer
Audi A6 sensorer
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,8 miljoner nya bilar 2017. Företaget omsatte 59,3 miljarder euro 2016 och har över 88. 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 16 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

20-årsjubileum och säljstart för nya Audi A6 allroad quattro5.6.2019 09:07:03 CESTPressmeddelande

20 år efter att den första generationen A6 allroad quattro lanserades är det premiär för fjärde generationen av modellen. Den kompetenta milslukaren med offroadkapacitet är liksom tidigare utrustad med quattro, adaptiv luftfjädring och förhöjd markfrigång. De kraftfulla V6 TDI-motorerna är elektrifierade med 48-volts mildhybridteknik och kan dra upp till 2.5 ton. I den omfattande standardutrustningen ingår bl.a. navigationssystem och avancerade förarassistans- och säkerhetssystem.

Säljstart för laddbara Audi Q5 55 TFSIe quattro31.5.2019 11:59:30 CESTPressmeddelande

Audi laddar med elektrifieringsoffensiv. Audi Q5 55 TFSI e quattro med 367 hk systemeffekt är först ut av de nya plug-in hybriderna från Audi. Elmotorn med över 40 kilometers räckvidd, enligt WLTP-körcykeln, gör det möjligt för de flesta att pendla eldrivet. För de längre resorna svarar en fyrcylindrig 2.0 TFSI-motor på 252 hk som nyligen utsågs till International Engine of the Year. Audi Q5 55 TFSIe quattro kan nu beställas hos de svenska återförsäljarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum