Lidl Sverige

Premiär för Uddevallas andra Lidl-butik

Dela

Efter en olidlig väntan slogs portarna idag upp för den nya Lidl-butiken i Uddevalla Torp. Butiken är den andra i Uddevalla och den 18e i regionen och kommer erbjuda ett brett sortiment av svenska varor.

Den nya butiken i Uddevalla är belägen vid det expansiva handelsområdet Torp, med ett lättillgängligt läge ut mot E6:an, egna parkeringsplatser och med IKEA som närmsta granne.

- Äntligen! Vi är jätteglada att efter en lång väntan och hårt arbete få öppna vår andra butik i en så snabbt växande kommun som Uddevalla. Torp är ett spännande handelsområde med riktigt bra läge som förstärker vår närvaro i regionen. Nu ser vi fram emot att utmana de dominerande högpriskedjorna och erbjuda alla besökare bra mat till bättre priser, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Den nya butiken har en försäljningsyta på cirka 1 331 kvadratmeter. Butiken är certifierad enligt Miljöbyggnad nivå brons och är bland annat utrustad med solceller på taket, fyra laddstationer för elbilar och fyra ekozoner.

Fokus på hållbarhet är något som präglar hela Lidls verksamhet. Det är den enda rikstäckande livsmedelskedjan som klimatkompenserar för sin svenska verksamhet, och trots en ökad omsättning på 8,8 procent under förra verksamhetsåret minskades de totala utsläppen av koldioxid med 4,6 procent.

Nyligen korades vinnarna i Lidl Future Intiatives, där Lidl Sverige delade ut drygt 11 miljoner till projekt som bidrar till hållbara livsmedelssystem. Ett av de vinnande bidragen var Kungshamnsbaserade Renahav Sverige AB som med sitt projekt ”konkret cirkulärt livsmedelssystem” ska ta fram ett lokalt producerat, hållbart fiskfoder baserat på matsvinn, som ska testas i en landbaserad odling av lax med cirkulärt kretslopp för vattenrening.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum