Linköpings kommun

Pressinbjudan: Aatman – the universal spirit

Dela

I slutet av november kommer en unik utställning till Passagen i Linköping. I utställningen visas nytagna fotografier från årets upplaga av Burning man, en konst- och musikfestival som årligen hålls i Nevadaöknen i USA.

"Fire on Wheels" Foto: Mattias Löw
"Fire on Wheels" Foto: Mattias Löw

Pressvisning: Torsdag 29 november klockan 10.00

Plats: Passagen, Stora torget 3

Fotografen och dokumentärfilmaren Mattias Löw återger i utställningen Aatman – the Universal Spirit en förhoppning om det utopiska idealsamhället.

Utställningen visar ingående porträtt av festivaldeltagarna och deras fantasifulla kostymeringar samt bilder på de otroliga konstverk, fordon, byggnadsverk och konstruktioner som deltagarna tillsammans varit med om att skapa.

Utställningen är unik i sitt slag då Mattias Löw är en av få som har fått tillstånd av Burning man-organisationen att samla fotografierna i en utställning.

Festivalen Burning man kan närmast beskrivas som en hyllning till livet, kärleken och kreativiteten. De medverkande skapar tillsammans ett temporärt lyckoland där frihet och givmildhet är grundförutsättningar.

Då generositet är av grundtankarna med konceptet Burning man så kommer fotografierna i utställningen inte att vara till försäljning. Aatman – the universal spirit kommer endast att visas i Linköping.

Utställningen sker i samarbete med Sankt Kors. Några av utställningens fotografier kommer efter avslutad utställning att hänga för allmän beskådan i Nätverket, Sankt Kors lokal i Vallastaden.

Mattias Löw kommer att finns på plats vid pressvisningen för att kunna berätta mer om utställningen.

Utställningsperioden är 29 november – 16 januari.

Välkommen!

Kontakter

Lars-Ove Östensson, chef för Passagen Linköpings konsthall
Tel: 013- 20 73 12

Bilder

"Fire on Wheels" Foto: Mattias Löw
"Fire on Wheels" Foto: Mattias Löw
Ladda ned bild
"The Final Battle" Foto: Mattias Löw
"The Final Battle" Foto: Mattias Löw
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum