Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal om synnerligen grovt vapenbrott kopplat till mord i Botkyrka

Dela

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i Stockholm på torsdag den 15 juli i samband med att tre personer åtalas vid Attunda tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott. Åtalet är kopplat till en händelse där en 12-årig flicka sköts ihjäl i Norsborg, Botkyrka i augusti 2020 och på pressträffen kommer polisen även att ge en lägesbild gällande mordutredningen.

Tid och plats

Pressträffen äger rum torsdag den 15 juli kl. 13 på polishuset, Norra Agnegatan 33–37, Stockholm, ingång från Polishusparken.

Medverkande

Vice chefsåklagare Anna Svedin, förundersökningsledare, Södertörns åklagarkammare.

Kriminalinspektör Lukas Molander, utredningsledare vid polisens avdelning för grova brott i polisområde Stockholm Syd.

Anmälan krävs

Anmäl dig senast torsdag 15 juli kl. 10 till kommunikation@aklagare.se. Ange namn och redaktion. På grund av covidrestriktioner kan endast en person per mediehus delta, i vissa fall två om fotograf medföljer.

Var på plats i god tid. Inget insläpp utan föranmälan. Begränsat antal platser. Ta med presslegitimation eller liknande handling.

Möjligheter till enskilda intervjuer med åklagaren och polisen finns efter pressträffen. Polis och åklagare är inte tillgängliga för media före pressträffen.

Stämningsansökan samt material från förundersökningen kommer att finnas tillgängligt elektroniskt på pressträffen.

Målnummer Attunda tingsrätt är B 2441-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum