Region Örebro län

Pressinbjudan: Gemensamma krafter ska stärka demokratin i länet

Dela

Som representant för media hälsas du välkommen att vara med när Deklaration för en stark demokrati ska undertecknas. Bland de närvarande finns så väl regionpolitiker som kommunpolitiker och representanter från kommittén Demokratin 100 år. Det är första gången så många region- och kommunföreträdare skriver under samtidigt för att stärka vår demokrati.

När: Klockan 9-11.30 den 18 september. Hållpunkter: Peter Örn, ordförande i kommittén Demokratin 100 år, håller tal cirka klockan 10 och deklarationen undertecknas cirka klockan 11.20.

Var: Wilandersalen, M-huset, Universitetssjukhuset Örebro.

År 1921 infördes allmän rösträtt. I dag, nästan 100 år senare, står sig demokratin stark i Sverige, men det är av största vikt att den dagligen värnas och utvecklas. Det är en av anledningarna till att regionfullmäktiges presidium bjuder in presidierna i länets kommunfullmäktigeförsamlingar samt kommittén Demokratin 100 år till en högtidlig ceremoni i demokratins tecken.

Välkommen att bevittna undertecknandet av Deklaration för en stark demokrati. I samband med undertecknandet finns även möjlighet att prata demokrati och politik med de politiska företrädarna samt med Peter Örn.

Kontakt

Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, telefon: 070-546 54 05

Thérèse Amnéus, presskontakt, kommittén Demokratin 100 år: 073-840 91 75

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum