Film i Väst

PRESSINBJUDAN: Invigning av Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg

Dela
Tisdag 31 januari invigs Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg i Studio Fares i Trollhättan. Virtual Production blir allt vanligare inom film och dramaserier. Rätt använd sparar den tid, pengar och klimat och underlättar för inspelning i studio. Väggen är 24 meter bred och åtta meter hög, vilket gör att det går lätt att projicera flera olika inspelningsbakgrunder och samtidigt fortsätta att filma på andra platser i den specialbyggda studion.

Med bygget av VP-väggen tar Film i Väst och Västra Götalandsregionen tillsammans med sina samarbespartners steget in i nästa generation Cinema Virtual Production. Genom sin storlek och genom att väggen projiceras av en mycket avancerad, tystgående projektor har den stora fördelar jämfört med traditionella LED-väggar.

- Den drar långt mindre energi, den kräver inga stora serverhallar och blir därmed klimatsmart. Genom att väggen är platt, och inte rundad, kan olika delar av väggen användas för inspelning. Samtidigt kan studions övriga ytor användas för inspelning, säger Tyler Reid, ansvarig för infrastruktur, Virtual Production och postproduktion på Film i Väst.

VP-väggen invigs mitt under Göteborg Film Festival där den nordiska filmbranschen och en lång rad journalister och politiker är samlade. Det går bussar från Göteborg och till Trollhättan för att bussa filmbransch, media och politiker.

Bakom väggen står DUPP Film, Film i Väst, Göteborg Film Studios, Haymaker, Igelkott Väst, Klas Jansson Bygg, Rasmus Eriksson Virtual Production Supervisor, Studio Skoog och Storyline.

- Västra Götaland är Skandinaviens ledande filmregion och tillsammans med framstående leverantörer och samarbetspartners kan vi bidra till en hållbar filmproduktion på högsta tekniska nivå. VP-väggen kan leda till fler arbetstillfällen, teknisk utveckling, kompetenshöjning och färre resor. Vi är stolta över att kunna visa upp Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg för alla inbjudna, säger Mikael Fellenius, vd för Film i Väst.

Fakta:

  • VP-väggen invigs tisdag 31 januari i Studio Fares, Åkerssjövägen 6, 461 53 Trollhättan i Film i Västs hus.
  • Bussar går från Göteborg 11.30 och är framme i Trollhättan cirka 12.30. På plats blir det lättare buffé och dricka samt presentation av VP-väggen.
  • Här kan du läsa mer om Virtual Production-väggen i Studio Fares https://filmivast.se/the-wall/
  • Här kan du anmäla dig till eventet och bussresan INVITATION: The Wall - The Future of Virtual Production (gansub.com)
  • För frågor om eventet: Sigrid Bersmann, sigrid.bersmann@filmivast.se
  • För frågor om Virtual Production-väggen: Tyler Reid, tyler.reid@filmivast.se
  • Bakom väggen står DUPP Film, Göteborg Film Studios, Haymaker, Igelkott Väst, Klas Jansson Bygg, Rasmus Eriksson Virtual Production Supervisor, Studio Skoog och Storyline.

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Mikael Fellenius, vd, FIlm i Väst, bild: Ola Kjelbye
Mikael Fellenius, vd, FIlm i Väst, bild: Ola Kjelbye
Ladda ned bild
Tyler Reid, Film i Väst, bild: Ola Kjelbye
Tyler Reid, Film i Väst, bild: Ola Kjelbye
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och en av Nordens största och viktigaste finansiärer av film- och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat mer än 1000 filmer och tv-drama.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum