Linköpings kommunLinköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av Linköpings största naturvårdssatsning

Dela

Välkommen till den officiella invigningen av fiskvägen på Nykvarnsholmen i Linköping. Linköpings kommun och Tekniska verken är tidiga med att bygga en fiskväg och projektet är ett gott exempel på det som kommer att hända i stor skala i Sverige de kommande 20 åren. Skapande av fria vandringsvägar för fisk och fauna.

Tid: Onsdag 23 september klockan 10.00
Plats:
Nykvarnsholmen, Linköping, https://goo.gl/maps/42M24F4oiCTQExMQ9

Parkering: Det finns ett begränsat antal p-platser på Tekniska verkens besöksparkering på Brogatan 1. Fler parkeringsalternativ: https://bit.ly/32qAjjG

På distans: Det går att följa invigningen LIVE på länken: https://api.screen9.com/preview/f2NpeW5aafk6HhPrwOMZWzNI_lQQEUT0_vqHDzPB9Wx-t3uM465tf4jNZBQZlPec

Tack vare den nya fiskvägen kan aspen och andra vattenlevande djur för första gången ta sig förbi både en damm och ett kraftverk som länge har varit ett vandringshinder. Fiskvägen löper genom området Nykvarnsholmen som också har fått en helt ny gestaltning och redan blivit ett populärt stråk för Linköpingsborna. Under invigningen släpper vi ut fisk i vattnet.

Efter sändningen finns tid för media som deltar på plats att göra intervjuer med de medverkande samt med ytterligare experter.

Medverkande: Landshövding Carl Fredrik Graf, kommunalråd Muharrem Demirok (C) och miljöingenjör Jakob Bergengren. På plats finns även kommunekologer, landskapsarkitekt samt representanter från Kinda kanal och Tekniska verken AB.

Vill ni delta på plats?

Anmäl hur många som kommer till sofie.berlin@linkoping.se

Läs mer om projektet:

https://www.linkoping.se/stadsplanering-och-trafik/byggprojekt/avslutade-byggprojekt/stangan-kinda-kanal---fiskomlop-och-fiskranna/

 

Välkomna!

Kontakter

Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötlands län, 010-223 52 07

Jakob Bergengren, miljöingenjör, Tekniska verken, 070-356 46 05 Jakob.Bergengren@tekniskaverken.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum