Vinnova

Pressinbjudan: Lansering av Horisont Europa

Dela
Välkommen till lanseringen av Horisont Europa - EU:s nya ramprogram för forskning och innovation. Under en heldag den 10 februari hålls presentationer och diskussioner som belyser olika delar och perspektiv av det nya ramprogrammet.

Medverkar gör bland andra Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, Jean-Eric Paquet, generaldirektör för forskning och innovation på EU-kommissionen och Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.

Med Horisont Europa ska forskning och innovation användas för att förverkliga politiska mål och möta de globala utmaningar som EU och världen står inför. Svenska företag, organisationer och forskningsinstitutioner kan ansöka om medel från en budget som totalt omfattar 95 miljarder euro.

Ur programmet för lanseringsdagen:

  • De politiska ambitionerna och målen med Horisont Europa

  • Hur vi kan arbeta strategiskt för ett starkt svenskt deltagande

  • Globala utmaningar och industriell konkurrenskraft

  • Innovative Europe – från idéer till marknad

Program och anmälan

Dagen arrangeras av Vinnova tillsammans med Vetenskapsrådet, Energimyndigheten, Formas, Forte och Rymdstyrelsen.

Delar av programmet kommer att hållas på engelska.

Nyckelord

Kontakter

Om

Vinnova
Vinnova
Mäster Samuelsgatan 56
101 58 Stockholm

http://www.vinnova.se/

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vårt uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Vi skapar möjligheter och drivkrafter för organisationer att arbeta tillsammans för att möta viktiga samhällsutmaningar. Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor på forskning och innovation.

 

Följ Vinnova

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vinnova

Satsning på innovationsmiljöer för mer träffsäkra lösningar inom hälsa23.9.2021 12:36:29 CEST | Pressmeddelande

Vinnova satsar på 11 innovationsmiljöer inom precisionshälsa som ska bana väg för en mer förebyggande, träffsäker och jämlik hälso- och sjukvård och bidra till att stärka Sverige som life science-nation. Innovationsmiljöerna handlar bland annat om utveckling för att motverka demens genom tidig upptäckt, individanpassad användning av antibiotika och att skapa en bättre beredskap för framtida pandemier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum