Industrirådet

PRESSINBJUDAN: Ny rapport av Industrins Ekonomiska Råd 12/10

Dela
Press och media hälsas välkomna till presentationen av Industrins Ekonomiska Råds nya rapport inför avtalsrörelsen 2023.

I rapporten analyseras bland annat hur det globala industrilandskapet förändras och hur Europas offensiva industripolitik och förändrade roll i en ny världsordning skapar långsiktiga förutsättningar för svensk industri.

NÄR? Onsdagen 12 oktober, kl. 09.00 - 11.00

VAR? Posthuset, Vasagatan 28, Stockholm

ANMÄLAN? Anmälan för närvaro på plats görs till alexander.orlinge@sverigesingenjorer.se 

Rapporten kommer presenteras av rapportförfattarna Ola Bergström och Lena Sellgren. Det kommer finnas möjlighet för intervjuer i samband med presentationen. 

Om Industrins Ekonomiska Råd

Industrins Ekonomiska Råd (IER) utses av Industriavtalets parter och består av fristående ekonomer. IERs uppgift är att ta fram rapporter och utlåtanden på uppdrag av parterna. Ledamöter i IER är:

  • Ola Bergström, professor, Göteborgs universitet (ordförande)
  • Lena Sellgren, chefekonom, Business Sweden

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Industrirådet
IndustrirådetIndustrirådet är parternas gemensamma plattform för att skapa goda förutsättningar för industrin och dess anställda.

Följ Industrirådet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industrirådet

Pressinbjudan Industridagen 2021/22 – Sverige som innovationsstormakt18.1.2022 14:00:00 CET | Pressinbjudan

Den 24 januari, med start kl 13.00 bjuds media in att delta på Industridagen 2021/2022 som arrangeras av Industrirådet i samarbete med region Västerbotten och Boliden. Årets Industridag sker som en livesänd eftermiddag från centrala Stockholm men med en stark närvaro av region Västerbotten som just nu befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Dessutom avslöjas vinnaren av Industrins jämställdhetspris och prisutdelare är jämställdhetsminister Eva Nordmark (S). Vi erbjuder press och media att delta på plats i en rymlig lokal (max 10 journalister) med möjlighet att ställa frågor till våra gäster efter deras medverkan.

Minskad industriproduktion i Sverige leder till högre koldioxidutsläpp globalt21.10.2021 13:22:34 CEST | Pressmeddelande

I Industrins ekonomiska råds nya rapport – Svensk industri och EU:s nya industripolitik: Teknikskiften, kompetensförsörjning och grön omställning, skriver rapportförfattarna att minskad konkurrenskraft och tappade marknadsandelar i svensk industri innebär högre utsläpp av koldioxid när produktion flyttas till länder som inte kommit lika långt i klimatomställningen. En effektiv åtgärd för att minska utsläppen på global nivå är att satsa på svensk industri enligt rapportförfattarna.

Är vi på väg mot grön protektionism? Pressinbjudan till ny rapport av Industrins ekonomiska råd13.10.2021 15:06:15 CEST | Pressinbjudan

Press och media hälsas välkomna att närvara vid en presentation om Industrins ekonomiska råds nya rapport – Svensk industri och EU:s nya industripolitik: Teknikskiften, kompetensförsörjning och grön omställning. Rapporten belyser EUs industripolitik och dess effekt på kompetensförsörjning och klimatet. Välj själv om du önskar delta på plats eller via länk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum