Patent- och registreringsverket

Pressinbjudan: Rapportsläpp av OECD:s första kartläggning av piratkopieringens inverkan på Sverige

Dela

Piratkopiering av produkter är ett växande problem internationellt med stora konsekvenser för ett exportland som Sverige.

PRV, Patent- och registreringsverket, har därför gett OECD i uppdrag att räkna på exakt hur piratkopieringen påverkar svenska företag och samhället i stort, och siffrorna är enligt OECD alarmerande. Rapporten som är den första i sitt slag, visar bland annat på stora ekonomiska förluster för svenska företag och konsumenter som luras på pengar.

I samband med presskonferensen släpps OECD-rapporten, och OECD:s utredare, PRV:s Generaldirektör och PRV:s expert på piratkopiering presenterar resultaten och finns därefter tillgängliga för frågor.

Medverkar: Marcos Bonturi, Director OECD Public Governance Directorate, Peter Strömbäck, generaldirektör, PRV, Peter Hedin, expert på piratkopiering, PRV

Tid:              Fredag 10 maj 13-13.40

Plats:           PRV, Vallhallavägen 136

För mer information samt bokning av intervjuer: Rebecka Grunditz, pressansvarig, tel: 072-596 97 10

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immaterialrätt, såsom patent, varumärke, design och upphovsrätt, i Sverige och arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant med det huvudsakliga syftet att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Antalet patent ökar mest i Västernorrland2.10.2019 06:54:00 CESTPressmeddelande

I Västernorrlands län har antalet nationella patentansökningar ökat med 34 procent den senaste 10-årsperioden (2009-2018), vilket är högst i Sverige. För 2019 ser det fortsatt stabilt ut. Allra starkast utveckling i länet har Sundsvalls kommun, med Valmet i spetsen, haft. Totalt har antalet nationella patentansökningar minskat med 12 procent i Sverige under perioden. Det visar en sammanställning från PRV (Patent- och registreringsverket).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum