Film i Väst

Pressinbjudan: Så jävla easy going 3 november

Dela

Välkommen att besöka inspelningen av SÅ JÄVLA EASY GOING tisdag 3 november på Sticky Fingers i Göteborg.

Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye
Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye

Så jävla easy going är en dramakomedi för ungdomar, baserad på en roman av den mångfaldigt prisbelönade och hyllade författaren Jenny Jägerfeld. Det är den första av Jägerfelds böcker som filmatiseras.

I huvudrollerna som Joanna och Audrey syns debuterande Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen.  Shanti Roney (Störst av allt, Tove) och Emil Algpeus (Trädgårdsgatan, kommande Eva & Adam) gör biroller i filmen.

Regissör är långfilmsdebuterande Christoffer Sandler som bland annat tidigare gjort tv-serien Sjukt Oklar med Clara Henry i huvudrollen.

Filmen spelas in i sin helhet i Göteborg och har premiär hösten 2021.

Synopsis
Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong. Hon är 18 år och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera. 

Produktionsfakta
Manusförfattare: Christoffer Sandler, Lina Åström, Jessika Jankert, Linda-Maria Birbeck
Regissör: Christoffer Sandler
Producenter: Annika Hellström, Erika Malmgren / Cinenic Film

Så jävla easy going produceras av Cinenic Film i samproduktion med Film i Väst, SVT och Hummelfilm, i samarbete med C More och med stöd från SFI, NFI, Kreativa Europa, Nordisk Film & TV-Fond, Lindholmen Science Park och Göteborgs Stad. TriArt är distributör.

Preliminär tidplan för inspelningsbesöket 3 november
13.30-14.00   Intervjuer med regissör/manusförfattare Christoffer Sandler och skådespelarna Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen

14.00-15.00   Fortsatta intervjuer med Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen

15.30-16.30   Besök på inspelningsplats

Vi spelar in på nattklubben Sticky Fingers i Göteborg. Scenerna som spelas in är då våra huvudkaraktärer Joanna och Audrey har en magisk första natt tillsammans. Under natten hamnar de på en klubb i ett industriområde där dansgolvet är i full gång.

OSA till:
Ulrika Grönérus, kommunikationschef Film i Väst
0708-643736, ulrika.gronerus@filmivast.se

Mycket viktigt att man OSAr om man vill närvara så att vi kan göra alla nödvändiga säkerhetsåtgärder på plats p g a coronapandemin

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye
Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Nu spelas Henrik Schyfferts internatskoleserie Zebrarummet in i Västra Götaland25.11.2020 12:00:43 CETPressmeddelande

Hur långt är du beredd att gå för att få tillhöra den innersta kretsen? I Zebrarummet får vi en inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Zebrarummet bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, med Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz och Edvin Endre i några av rollerna. Zebrarummet är en produktion av Jarowskij och Brommamamma i samproduktion med Film i Väst och Nent/Viaplay och kommer att sändas på Viaplay. Serien spelas in i Göteborg, Lerum och Härryda.

Sex nomineringar för Film i Västs samproduktioner till European Film Awards10.11.2020 13:53:15 CETPressmeddelande

Thomas Vinterbergs Trollhätteinspelade film Druk har som en av fem filmer nominerats till European Film vid European Film Awards. Vinterberg är också nominerad till regipriset och tillsammans med Tobias Lindholm är han nominerad till manuspriset. Mads Mikkelsen, som spelar huvudrollen, är nominerad som Bästa manliga skådespelare. Maria Sødahl är nominerad till Bästa regissör för sin film Leva på hoppet där Andrea Bræin Hovig nominerats till Bästa kvinnliga skådespelare. Druk är inspelad i Trollhättan, Vänersborg och Vargön och Leva på Hoppet i Studio Fares i Trollhättan.

Nu startar inspelningen av Utvandrarna i Västra Götaland7.9.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu börjar inspelningen av storsatsningen Utvandrarna. Produktionen har flyttats till Sverige och Västra Götaland där hela ensemblen nu är på plats. Filmatiseringen av Vilhelm Mobergs folkkära berättelse regisseras av Erik Poppe och i huvudrollerna syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård. Tove Lo gör filmdebut i rollen som Ulrika, Sofia Helin porträtterar Judit. I rollen som Kristinas mor ser vi Lena Strömdahl istället för Liv Ullmann, som mot bakgrund av coronapandemin inte längre har möjlighet att medverka. Tillsammans kommer denna stjärnspäckade ensemble att skildra de folkkära och ikoniska karaktärerna i Utvandrarserien.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum