Film i Väst

Pressinbjudan: Så jävla easy going 3 november

Dela

Välkommen att besöka inspelningen av SÅ JÄVLA EASY GOING tisdag 3 november på Sticky Fingers i Göteborg.

Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye
Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye

Så jävla easy going är en dramakomedi för ungdomar, baserad på en roman av den mångfaldigt prisbelönade och hyllade författaren Jenny Jägerfeld. Det är den första av Jägerfelds böcker som filmatiseras.

I huvudrollerna som Joanna och Audrey syns debuterande Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen.  Shanti Roney (Störst av allt, Tove) och Emil Algpeus (Trädgårdsgatan, kommande Eva & Adam) gör biroller i filmen.

Regissör är långfilmsdebuterande Christoffer Sandler som bland annat tidigare gjort tv-serien Sjukt Oklar med Clara Henry i huvudrollen.

Filmen spelas in i sin helhet i Göteborg och har premiär hösten 2021.

Synopsis
Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong. Hon är 18 år och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera. 

Produktionsfakta
Manusförfattare: Christoffer Sandler, Lina Åström, Jessika Jankert, Linda-Maria Birbeck
Regissör: Christoffer Sandler
Producenter: Annika Hellström, Erika Malmgren / Cinenic Film

Så jävla easy going produceras av Cinenic Film i samproduktion med Film i Väst, SVT och Hummelfilm, i samarbete med C More och med stöd från SFI, NFI, Kreativa Europa, Nordisk Film & TV-Fond, Lindholmen Science Park och Göteborgs Stad. TriArt är distributör.

Preliminär tidplan för inspelningsbesöket 3 november
13.30-14.00   Intervjuer med regissör/manusförfattare Christoffer Sandler och skådespelarna Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen

14.00-15.00   Fortsatta intervjuer med Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen

15.30-16.30   Besök på inspelningsplats

Vi spelar in på nattklubben Sticky Fingers i Göteborg. Scenerna som spelas in är då våra huvudkaraktärer Joanna och Audrey har en magisk första natt tillsammans. Under natten hamnar de på en klubb i ett industriområde där dansgolvet är i full gång.

OSA till:
Ulrika Grönérus, kommunikationschef Film i Väst
0708-643736, ulrika.gronerus@filmivast.se

Mycket viktigt att man OSAr om man vill närvara så att vi kan göra alla nödvändiga säkerhetsåtgärder på plats p g a coronapandemin

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye
Shanti Roney och Nikki Hanseblad i Så jävla easy going. Foto: Ola Kjelbye
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Trollhätteinspelad film tävlar om en Guldpalm i Cannes3.6.2021 12:04:33 CEST | Pressmeddelande

Joachim Triers film Världens värsta människa har tagits ut i huvudtävlan vid filmfestivalen i Cannes 6-17 juli. Därmed tävlar den om en Guldpalm. Filmen är delvis inspelad i Studio Fares i Trollhättan och samproducerad av Film i Väst och B-Reel Films. Dessutom har Eskil Vogts De oskyldiga och Valdimar Jóhannssons Lamm tagits ut till sektionen Un Certain Regard i Cannes. Båda är postproducerade i Västra Götaland. De tre filmerna distribueras av Triart.

Trollhätteinspelade Apstjärnan av Linda Hambäck uttagen till Annecy International Animation Festival20.5.2021 19:16:18 CEST | Pressmeddelande

Linda Hambäcks nya film Apstjärnan har valts ut i tävlan till Annecy International Animation Festival, världens främsta animationsfestival. Filmen bygger på Frida Nilssons barnbok och bland röstskådespelarna finns Stellan Skarsgård, Pernilla August, Rebecca Gerstmann och Melinda Kinnaman. Filmen är producerad av LeeFIlm i samproduktion med Film i Väst och till stora delar animerad hos Dockhus Animation i Trollhättan under ledning av Mikael Lindbom. Apstjärnan har svensk biopremiär 11 juni.

Film i Väst storsatsar på talang och nya berättelser19.5.2021 14:02:02 CEST | Pressmeddelande

Vid ett webbinarium hos Film i Väst i dag presenterades två nya satsningar på talang och nya berättelser. Jenny Luukkonen, ansvarig för talang hos Film i Väst, berättar om satsningarna: – Syftet är att attrahera andra kreatörer än de som i vanliga fall söker sig till oss, som kanske inte ser sig själva som filmskapare eller tänker att de hör hemma i filmbranschen. Detta blir ett sätt för oss som offentlig finansiär att aktivt söka oss utanför de traditionella arenorna, både när det kommer till att hitta talanger och publik.

Inspelningsstart för SVT:s Försvunna människor11.5.2021 10:15:56 CEST | Pressmeddelande

Nu har inspelningen av SVT:s nya spänningsserie Försvunna människor startat i Västra Götaland. Det är en nervkittlande historia i sex avsnitt om en vanlig lastbilschaufför och familjefar i en liten småstad, som begår ett ödesdigert misstag. Konsekvenserna ställer honom inför ett livsavgörande val. Försvunna människor produceras av Unlimited Stories i en samproduktion med SVT och Film i Väst och får planerad premiär 2022.

Inspelningsstart i Alingsås för LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta10.5.2021 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag påbörjas inspelningen av LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta. Det är den sjunde filmen om de populära detektiverna Lasse och Maja och denna gång med filmdebuterande regissören Tina Mackic (Sommarskuggan). I huvudrollerna som Lasse och Maja återser vi Nils Kendle och Polly Stjärne som spelade i senaste publiksuccén LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet. De erkända skådespelarna Suzanne Reuter och Henrik Hjelt kommer även medverka i den nya filmen som beräknas att ha premiär i februari 2022.

Film i Väst gratulerar Thomas Vinterberg till nattens Oscar för Bästa internationella film26.4.2021 04:16:35 CEST | Pressmeddelande

- Film i Väst gratulerar Thomas Vinterberg och Zentropa till nattens Oscar för Bästa internationella film. En runda till är en gripande historia med fantastiska skådespelarprestationer. Vi är oerhört stolta och glada över att ha fått vara med som samproducenter. Särskilt roligt är det att filmen till stora delar har spelats in i Västra Götaland med ett stort västsvenskt filmteam. Det är första året med tre Oscarsnomineringar, varav två för Bästa internationella film. Detta är filmhistoria för oss, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum