Umeå kommun

Pressinbjudan: ”Science Club” på Maja Beskowgymnasiet

Dela

Maja Beskowgymnasiet startar en ”Science Club” i samarbete med Unga Forskare som vänder sig till gymnasieelever med intresse för naturvetenskap och matematik. Genom att bjuda in framstående forskare från Umeå Universitet som föreläsare vill skolan inspirera elever till fortsatta studier inom naturvetenskap.

– Tanken är att eleverna på sikt ska forma innehållet, men nu i höst börjar vi med föreläsningar med inbjudna forskare från Umeå universitet. I grund och botten handlar den här satsningen om att stimulera elevernas intresse för naturvetenskap, säger Hanna Uvell, lektor på Maja Beskowgymnasiet.

Vid första tillfället, tisdag 5 november, blir det föreläsning med fysikern Patrik Norqvist. Norqvist är lektor i fysik vid Umeå Universitet och har synts flitigt i tv de senaste åren i program som Eftersnack och Boston Tea Party med Filip och Fredrik. Varje träff pågår mellan klockan 16.00-17.00 och inleds med fika från 15.30. Totalt blir det fyra träffar (varannan tisdag) med ”klubben” innan jullovet.

Science Club-konceptet, som är skapat av Unga Forskare, handlar om att skapa ett forum där elevernas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik kan utvecklas i gränslandet mellan skola och fritid.

Tid: Tisdag 5/11, kl. 16.00-17.00 (fika serveras från kl. 15.30).
Plats
: Samling i ”Träkuben” (skolans huvudentré), Maja Beskowskolan.

För mer information kontakta:
Hanna Uvell
lektor, Maja Beskowgymnasiet
070-241 86 67
hanna.uvell@umea.se

Monika Vestling
lektor, Maja Beskowgymnasiet
070-659 86 69
monika.vestling@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum