Stockholms stad

Pressinbjudan! Språk och ledarskap i fokus på Förskolesummit

Dela

Om en månad är det dags: Forskare, förskollärare och andra medarbetare i förskolan möts på Förskolesummit den 15 juni. Språk och ledarskap är i fokus. Moderatorer är Fredrik Lindström och Susanne Kjällander.

Bild: Förskolesummit
Bild: Förskolesummit

Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Du som är journalist är välkommen att medverka. Du kan till exempel lyssna på det digitala evenemanget eller intervjua medverkande forskare inför evenemanget.

Årets teman på Förskolesummit är Undervisning i förskolan med fokus på språkutvecklande arbete samt Ledarskapets villkor i förskolan med fokus på arbetslaget som en tillgång.

Språk och ledarskap är viktigt för alla som arbetar på förskola. Förskolesummit kommer att nå flera tusen deltagare, både på förskolor i Stockholm och på andra platser runt om i Sverige, säger Eva Broström, chef på förskoleavdelningen på utbildningsförvaltningen.    

Medverkande forskare är bland andra: Jim Cummins, Ann-Christine Vallberg-Roth, Polly Björk-Willén, Signe Tonér, Henrik Andershed, Louise Bringselius och Bim Riddersporre. Moderatorer är Fredrik Lindström och Susanne Kjällander. Mer om moderatorer och föreläsare.

Börjar nu och fortsätter i höst

Förskolesummit 2022 är ett digitalt evenemang uppdelat på fem tillfällen. Det första äger rum den 15 juni och invigs av skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist.

Till hösten fortsätter Förskolesummit med fyra fördjupningstillfällen som återknyter till programmet den 15 juni.

Tips! Boka gärna plats i kalendern redan nu för de fyra datumen 26 augusti, 23 september, 21 oktober och 25 november.

26 augusti Undervisning och didaktik i förskolan

23 september Språkutvecklande arbete i förskolan med fokus på det svenska språket

21 oktober Språkutvecklande arbete i förskolan med fokus på flerspråkighet

25 november Förskolans arbetslag som en tillgång 

Medverkande forskare i höst, exempel: Karolina Larsson, Tünde Puskas och Ester Catucci. Flera förskolor - bland andra Oddegårdens förskola i Kista och Frimurarvägens förskola i Bredäng -  medverkar också under fördjupningsprogrammen i höst och berättar om hur de arbetar. Mer om höstens fördjupningsprogram 

Fakta 

Förskolesummit vänder sig till medarbetare och chefer inom kommunal och fristående förskola samt andra med intresse av förskolan. Deltagarna kan lyssna till den senaste forskningen, fördjupa sig och inspireras av goda exempel. Arrangörer är Stockholms stad i samverkan med Stockholms universitet. Mer om Förskolesummit.  

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Bild: Förskolesummit
Bild: Förskolesummit
Ladda ned bild
Eva Broström. Foto: Liza Simonsson
Eva Broström. Foto: Liza Simonsson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Ungdomsorkestrar från Järva, Skärholmen och Farsta intar Berwaldhallen 22 maj 202213.5.2022 09:58:38 CEST | Pressmeddelande

160 ungdomar från stadens förorter spelar på Berwaldhallen tillsammans med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av konferencier Kalle Moraeus. Genom Kulturskolans orkesterskola El Sistema Stockholm intar de unga musikerna scenen den 22 maj kl. 15:00, då deras läsår avslutas i ett sprakande musikaliskt firande. Välkommen även på genrepet 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum