Järfälla Kommun

Pressinbjudan: Start för tunnelbanans utbyggnad i Järfälla

Dela

På måndag tas det första spadtaget för tunnelbanans utbyggnad till Järfälla enligt överenskommelsen i Stockholmsförhandlingen 2013. Tunnelbanebygget som blir det första på drygt 40 år innebär starten för Blå linjens förlängning mellan Akalla och Barkarby som blir en ny viktig knutpunkt för framtidens resenärer mellan tunnelbana, pendeltåg och buss i den nya framväxande Barkarbystaden.

Datum och tid: Måndag den 27 augusti kl. 11.00.

Plats: Nära Barkarby pendeltågsstation. Byggarbetsplats vid Veddestavägen, intill Riddermarks bil som ligger på Veddestavägen 2. (Se bifogad fil för karta).

Deltar gör bland annat trafiklandstingsrådet tillika SL:s ordförande Kristoffer Tamsons och kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Claes Thunblad.

Varmt välkommen!

Kontakt

William Sundelin
Politisk sekreterare (S)
Järfälla kommun
070-002 35 06
william.sundelin@jarfalla.se

Claes Wersäll
Pressekreterare (M)
Stockholms läns landsting
070-737 41 90
claes.wersall@sll.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum