Järfälla Kommun

Pressinbjudan: Start för tunnelbanans utbyggnad i Järfälla

Dela

På måndag tas det första spadtaget för tunnelbanans utbyggnad till Järfälla enligt överenskommelsen i Stockholmsförhandlingen 2013. Tunnelbanebygget som blir det första på drygt 40 år innebär starten för Blå linjens förlängning mellan Akalla och Barkarby som blir en ny viktig knutpunkt för framtidens resenärer mellan tunnelbana, pendeltåg och buss i den nya framväxande Barkarbystaden.

Datum och tid: Måndag den 27 augusti kl. 11.00.

Plats: Nära Barkarby pendeltågsstation. Byggarbetsplats vid Veddestavägen, intill Riddermarks bil som ligger på Veddestavägen 2. (Se bifogad fil för karta).

Deltar gör bland annat trafiklandstingsrådet tillika SL:s ordförande Kristoffer Tamsons och kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Claes Thunblad.

Varmt välkommen!

Kontakt

William Sundelin
Politisk sekreterare (S)
Järfälla kommun
070-002 35 06
william.sundelin@jarfalla.se

Claes Wersäll
Pressekreterare (M)
Stockholms läns landsting
070-737 41 90
claes.wersall@sll.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum