Vinnova

Pressinbjudan: Stort intresse för Sverige som innovationsland

Dela
Den 17-20 januari genomförs Sweden Innovation Days – ett digitalt arrangemang som samlar aktörer från hela världen för att dela erfarenheter och främja innovationssamarbeten som bidrar till de globala målen i Agenda 2030.

Bland de cirka 200 talarna finns Karl-Petter Thorwaldsson, näringsminister, Banny Bannerjee, Director Stanford Changelabs, Magnus Björsne, vd Astra Zenica BioVentureHub, Magnus Frodigh, vice vd Ericsson Researach, Robert Andrén, generaldirektör Energimyndigheten och Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova.

Omkring 3000 deltagare från 90 länder är anmälda och 500 matchmaking-möten kommer att genomföras mellan industri och startups från 10 länder.

Sweden Innovation Days arrangeras av Vinnova tillsammans med AI Sweden, Ignite Sweden och Energimyndigheten.

Mer information och anmälan: Join us at Sweden Innovation Days on January 17-20, 2022

För frågor om evenemanget, kontakta Regina Summer, Vinnova: regina.summer@vinnova.se, 08-473 32 24

Nyckelord

Kontakter

Om

Vinnova
Vinnova
Mäster Samuelsgatan 56
101 58 Stockholm

http://www.vinnova.se/

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vårt uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Vi skapar möjligheter och drivkrafter för organisationer att arbeta tillsammans för att möta viktiga samhällsutmaningar. Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor på forskning och innovation.

 

Följ Vinnova

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vinnova

Satsning på innovationsmiljöer för mer träffsäkra lösningar inom hälsa23.9.2021 12:36:29 CEST | Pressmeddelande

Vinnova satsar på 11 innovationsmiljöer inom precisionshälsa som ska bana väg för en mer förebyggande, träffsäker och jämlik hälso- och sjukvård och bidra till att stärka Sverige som life science-nation. Innovationsmiljöerna handlar bland annat om utveckling för att motverka demens genom tidig upptäckt, individanpassad användning av antibiotika och att skapa en bättre beredskap för framtida pandemier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum