Brå

Pressinbjudan: Välkommen till Brås nationella konferens om brottsförebyggande arbete

Dela
Råd för framtiden är Brottsförebyggande rådets nationella konferens om lokalt brottsförebyggande arbete med runt 1 000 deltagare varje år. Denna gång arrangeras konferensen i samarbete med Borås Stad och äger rum den 29–30 mars.

Inom kort väntas en ny lag klubbas om att Sveriges kommuner ska få ett lagstadgat ansvar för det brottsförebyggande arbetet. Förhoppningen med lagförslaget är att kommunerna mer effektivt och träffsäkert ska minska brottsligheten genom ett kunskapsbaserat arbete. En stor del av Råd för framtiden handlar därför om hur brottsförebyggare ska möta de nya lagkraven, och vad det kan innebära i praktiken.

Konferensen bjuder också på fördjupningar om förebyggande arbete mot hatbrott, mot våldsbejakande extremism, mot bedrägerier på internet och mot brott och otrygghet med koppling till parallella samhällsstrukturer. Dessutom medverkar justitieminister Gunnar Strömmer för att berätta om regeringens brottsförebyggande arbete.

Media är välkomna

Media är välkomna att delta i konferensen. Vi kan hjälpa till att få kontakt med forskare från Brå, lokala brottsförebyggare samt andra medverkande i konferensen. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer, kontakta Brås presstjänst: 072-99 58 500, e-post: press@bra.se

Hela programmet för konferensen hittar du här

Om

Brå
Brå
Tegnérgatan 23
111 40 Stockholm

08-527 58 400

Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå producerar även den officiella kriminalstatistiken, utvärderar reformer, bedriver forskning och stödjer lokalt brottsförebyggande arbete. www.bra.se

Följ Brå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brå

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum