Svenska Bandyförbundet

Pressinformation från Svenska Bandyförbundet och Vetlanda Bandyklubb

Dela
Vetlanda Bandyklubb och Svenska Bandyförbundet vill med denna pressrelease meddela att Albin Rehnholm har fått ett föreläggande om bestraffning och beslut om åläggande av interimistisk avstängning från den 3 februari. Antidoping Sveriges förslag är 8 månaders avstängning. Detta påverkar därför Albins möjligheter att spela och träna bandy i nuläget. Beslutet kommer att överklagas.

Albin Rehnholm har uppgett följande. Han har missat att ansöka om medicinsk dispens. När han gjorde det beviljades han medicinsk dispens.

2019 fick han diagnosen astma och läkare skrev ut Bricanyl. Han har använt Bricanyl också när han testades i februari 2021, vilket han också angav i den blankett han skrev till dopingkontrollanten. Albin upplever att dopingkontrollanten då uppgav att det inte var några problem, och Albin hörde inte något efter den testningen.

Läkarna som ordinerat medicinen erkänner nu att de missade att användande av Bricanyl kräver dispens. Han togs ut för testning den 13 december 2022 och uppgav då att han använde Bricanyl. Han fick då reda på dispenskravet och ansökte nästa dag om dispens, vilket senare beviljades.

Albin kommer att överklaga beslutet då han anser att straffet är för hårt satt. Han jämför sin situation med andra idrottares bestraffning för användning av astmamedicin.

– Vi beklagar verkligen det inträffade och vi har under det senaste året jobbat hårt med utbildning och information om vikten av att inte äta kosttillskott och kontrollera sina mediciner. Att det ändå händer är mänskligt och vi får avvakta vad kommande beslut blir, och fortsätta vårt viktiga arbete, säger Karin Torneklint, sportchef På Svenska Bandyförbundet.

– Vi beklagar också det inträffade och känner verkligen med Albin som hamnat i denna trista situation. Klubbens uppgift blir nu att fortsätta sitt arbete med att informera de aktiva om vikten av att vara noggrann, oavsett de råd man får från sin omgivning, säger Håkan Edvardsson, ordförande Vetlanda BK.

Albin Rehnholm, Karin Torneklint och Håkan Edvardsson kommer befinna sig i Vetlanda BK:s kansli, Storgatan 101, Vetlanda, på måndag kl. 17.00-18.00 för att svara på eventuella frågor.

Håkan Edvardsson                                            Karin Torneklint

Vetlanda BK                                                       Svenska Bandyförbundet

076-1393620                                                      070-6706042

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum