Stockholms stad

Pressmeddelande: I sommar är Stockholms längsta gågata ännu längre - sommargågatan Drottninggatan invigd

Dela

Idag invigdes förlängningen av Stockholms längsta gågata – Drottninggatan som under sommaren är gågata mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan.

När Citybanan öppnar för trafik 10 juli förväntas station Stockholm Odenplan bli Sveriges näst största sett till antalet resenärer. Gångflödet in mot city kommer därför att öka. Under sommaren till och med 4 september kommer Drottninggatan att vara sommargågata. Redan nästa år kommer den permanenta gågatan Drottninggatan att förlängas, med sommarens gågata kan lösningen för den permanenta gågatan finjusteras.

Längs med sträckan finns blommor, träd och sittplatser utplacerade. Vid korsningen Drottninggatan/Observatoriegatan finns skulpturen Glad av konstnären Beth Laurin placerad tillfälligt under sommaren.

Trafikborgarråd Daniel Helldén invigde förlängningen av sommargågatan. Vid invigningen berättade biträdande stadsdirektör Fredrik Jurdell också om att processen med att ta fram ett minnesmärke för att hedra offren efter terrordådet som skedde på Drottninggatan 7 april pågår, men att det ännu inte finns en tidplan för arbetet som helhet.

Konstnären Beth Laurin visade sin skulptur Glad vid hörnet Drottninggatan/Kungstensgatan. Skulpturen kommer tillfälligt att vara placerad på sommargågatan under sommaren för att sedan placeras på en ny permanent plats.

Sommargågatan Drottninggatan är en av de satsningar Stockholms stad gör för trivsammare vistelsemiljöer och ökat stadsliv med sommargågator, sommartorg och pop up-parker både i inner- och ytterstaden från mitten av maj till och med mitten av september.

För mer information se stockholm.se/levandestockholm

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum