Stockholms stad

Pressmeddelande: I sommar är Stockholms längsta gågata ännu längre - sommargågatan Drottninggatan invigd

Dela

Idag invigdes förlängningen av Stockholms längsta gågata – Drottninggatan som under sommaren är gågata mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan.

När Citybanan öppnar för trafik 10 juli förväntas station Stockholm Odenplan bli Sveriges näst största sett till antalet resenärer. Gångflödet in mot city kommer därför att öka. Under sommaren till och med 4 september kommer Drottninggatan att vara sommargågata. Redan nästa år kommer den permanenta gågatan Drottninggatan att förlängas, med sommarens gågata kan lösningen för den permanenta gågatan finjusteras.

Längs med sträckan finns blommor, träd och sittplatser utplacerade. Vid korsningen Drottninggatan/Observatoriegatan finns skulpturen Glad av konstnären Beth Laurin placerad tillfälligt under sommaren.

Trafikborgarråd Daniel Helldén invigde förlängningen av sommargågatan. Vid invigningen berättade biträdande stadsdirektör Fredrik Jurdell också om att processen med att ta fram ett minnesmärke för att hedra offren efter terrordådet som skedde på Drottninggatan 7 april pågår, men att det ännu inte finns en tidplan för arbetet som helhet.

Konstnären Beth Laurin visade sin skulptur Glad vid hörnet Drottninggatan/Kungstensgatan. Skulpturen kommer tillfälligt att vara placerad på sommargågatan under sommaren för att sedan placeras på en ny permanent plats.

Sommargågatan Drottninggatan är en av de satsningar Stockholms stad gör för trivsammare vistelsemiljöer och ökat stadsliv med sommargågator, sommartorg och pop up-parker både i inner- och ytterstaden från mitten av maj till och med mitten av september.

För mer information se stockholm.se/levandestockholm

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum