Åklagarmyndigheten

Pressträff: Åtal mot medlemmar i före detta Knutby Filadelfiaförsamling

Dela

Onsdag den 15 maj väcker kammaråklagare Liselott Herschend åtal mot tre före detta pastorer i Knutbyförsamlingen. Med anledning av åtalet håller åklagaren en pressträff i Uppsala i morgon klockan 10.30.

Tre före detta pastorer i Knutby Filadelfiaförsamling åtalas, bland annat för flera fall av misshandel. En person åtalas också för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. En av de åtalade är den pastor som i media kallats Kristi Brud.

Medverkande

Kammaråklagare Liselott Herschend, Åklagarkammaren i Uppsala.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum onsdag den 15 maj klockan 10.30 i Blankasalen i polishuset i Uppsala, Svartbäcksgatan 49. Samling i receptionen klockan 10.20.

Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion. Observera att endast ackrediterade journalister med legitimation kan närvara.

Anmäl dig med namn och personnummer till kommunikation@aklagare.se senast tisdag den 14 maj kl. 15. Pressträffen äger rum innanför polisens skalskydd och personuppgifterna behövs för inpassering. Uppgifterna raderas efter pressträffen.

Tingsrättens målnummer: B 6654-17.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum