Åklagarmyndigheten

Pressträff med anledning av sprängning i Köpenhamn

Dela

I morgon fredag kommer en häktningsförhandling att hållas i ärendet med sprängningen av skattehuset i Köpenhamn. Efter avslutad förhandling hålls en pressträff på Rättscentrum Malmö.

Den 6 augusti sprängdes fasaden på skattehuset i Köpenhamn. Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har sedan sprängningen bistått dansk polis och dansk åklagarmyndighet i deras utredning om sprängningen.

I detta arbete har en person frihetsberövats i Sverige med anledning av en nordisk arresteringsorder som utfärdats av dansk åklagare. Den berörde personen motsätter sig att bli överlämnad till Danmark.

Häktningsförhandling i utlämningsärendet kommer att hållas under morgondagen, fredagen den 16 augusti.

Preliminär starttid för förhandlingen är kl. 13.30. Tingsrätten kommer under förmiddagen i morgon meddela definitivt besked om starttid.

Förhandlingen kommer att ske i tingsrättens lokaler på Rättscentrum i Malmö, Porslinsgatan 4.

När förhandlingen är avslutad kommer en pressträff att hållas på Rättscentrum Malmö, lokalen vid huvudentrén.   

Medverkande vid pressträffen: Måns Biörklund, vice chefsåklagare, Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum