Umeå kommun

Pressträff om Recykla på Cykelstället 24 juni

Dela

Recykla - Umeås första cykeluthyrningstjänst av återbrukade cyklar öppnar på Cykelstället i sommar. Projektet Sharing City Umeå erbjuder i samarbete med Umeå Wheels uthyrning av 25 återbrukade cyklar mellan 24 juni och 16 augusti.

Recykla - Umeås första cykeluthyrningstjänst med återbrukade cyklar på Cykelstället.
Recykla - Umeås första cykeluthyrningstjänst med återbrukade cyklar på Cykelstället.

Behovet av en cykeluthyrning i Umeå och dess omgivning växer under sommarperioden från både Umeås invånare och besökare och i år ges möjligheten att hyra en återbrukad cykel på Cykelstället. 

 Att kunna erbjuda uthyrning av återbrukade cyklar tillsammans med Umeå Wheels medför flera positiva värden och en ökad tillgänglighet till besöksmål i Umeå och dess omgivning. Återbrukade cyklar är även klimatsmart och gör att vi sparar på våra gemensamma resurser. Det har länge legat högt upp på Sharing City Umeås önskelista och i sommar blir det äntligen verklighet, säger John Bylund, Sharing City Umeå.

Test av cykeluthyrningstjänst 

Umeå Wheels är en start-up som startades av ett antal masterstudenter vid Umeå universitet 2019 med affärsidén att hyra ut återbrukade cyklar till studenter. Tillsammans med Sharing City Umeås projektpartner Coompanion utvecklades affärsidén att hyra ut återbrukade cyklar till studenter, en tjänst som varit mycket populär med över 600 uthyrda cyklar.

 Det känns jättekul att vi som start-up-bolag fått förtroendet av Sharing City Umeå att vara med och testa Umeås första cykeluthyrningstjänst av återbrukade cyklar. Det ska bli spännande, vi hoppas att det ska visa sig att det finns ett stort behov och att det blir en tjänst som kan utvecklas och återkomma varje sommar, säger Aamer Barood, vd för Umeå Wheels AB.

Välkommen till pressträff onsdag 24 juni kl.11.00

Tid och plats:
Onsdag 24 juni kl.11.00 på Cykelstället, Kungsgatan 47 A, Umeå

Deltagare:
Sharing City Umeå
Umeå Wheels


För mer information:
John Bylund
Sharing City Umeå
Umeå kommun
090-16 53 76
john.bylund@umea.se


Aamer Barood
Vd
Umeå Wheels
0723- 777 135
aamer.baarod@umeawheels.se
https://umeawheels.se/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Recykla - Umeås första cykeluthyrningstjänst med återbrukade cyklar på Cykelstället.
Recykla - Umeås första cykeluthyrningstjänst med återbrukade cyklar på Cykelstället.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum