Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Prins Daniels Fellowship besöker Botkyrka

Dela

Vi vill inspirera fler unga att våga gå sin egen väg och bli entreprenörer. Den 29 november 2021 besöker Prins Daniels Fellowship, Botkyrka. Här väntar inspirationsföreläsning och rundabordssamtal med elever från gymnasieskolor i Botkyrka.

Under besöket i Botkyrka berättar Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna om sina erfarenheter av att driva företag under en inspirationsföreläsning. Därefter deltar ett trettiotal gymnasieelever i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Medier är välkomna att delta – anmälan görs till Per Andersson senast den 27 november. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Program:

Tumbascenen Utbildningsvägen 2A, Tumba, måndagen den 29 november 2021

09:00 – 10:00: Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Gunilla von Platen, Jessica Löfström och Adam Aljaraidah. Moderator: Leo Razzak.

10:15 – 11:30: Rundabordssamtal med eleverna.

11.30 – 11.45: Tid för frågor från medier.

Fakta om Prins Daniels Fellowhip

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer.

Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer. Läs mer på prinsdanielsfellowship.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Grev Turegatan 16
114 46 Stockholm

08-791 29 00https://www.iva.se/

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum