Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Prins Daniels Fellowship besöker Örnsköldsvik

Dela

Vi vill inspirera fler unga att våga gå sin egen väg och bli entreprenörer. Den 5 maj besöker Prins Daniels Fellowship, Örnsköldsviks Gymnasium (Nolaskolan). Här väntar inspirationsföreläsning och rundabordssamtal med elever.

Under besöket på Örnsköldsviks Gymnasium (Nolaskolan) berättar Prins Daniel och entreprenörerna Ashkan Pouya, Victoria Carlsson och Hugo Wernhoff om sina erfarenheter av att driva företag under en inspirationsföreläsning. Därefter deltar ett trettiotal gymnasieelever i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Medier är välkomna att delta – anmälan till skolbesöket görs till per.andersson@iva.se senast den 3 maj. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Program

Örnsköldsviks Gymnasium (Nolaskolan), Viktoriaesplanaden 31, Örnsköldsvik, 5 maj 2022

12.45 – 14.00 Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Ashkan Pouya (grundare av Serendipity), Victoria Carlsson (VD och medgrundare av Denjo Dogs) och Hugo Wernhoff (VD och medgrundare av Kognity). Moderator: Hampus Hedström, Youtubeprofil.

14.10 – 14.45 Rundabordssamtal med eleverna.

14.45 - 15.00 Möjlighet för media att ställa frågor till Prins Daniel och entreprenörerna.

Fakta om Prins Daniels Fellowhip

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer. Läs mer på prinsdanielsfellowship.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Grev Turegatan 16
114 46 Stockholm

08-791 29 00https://www.iva.se/

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum