Riksteatern

Prisbelönt operakör på turné Riksteatern

Dela

[image]

Den prisbelönta kören Cape Town Opera blandar afrikanska sångskatten med amerikansk gospel och opera i föreställningen African Angels. Mellan den 12 och den 16 april turnerar föreställningen med Riksteatern.

Cape Town Operas kör vann det prestigefyllda Årets operakör i 2013 års International Opera Award och har på kort tid blivit en av de starkast lysande operakörerna i världen. Deras föreställning African Angels har med sin breda repertoar och fartfyllda scenshow rönt stor uppmärksamhet både i kåkstäderna i Johannesburg och på konserthus med Berlins filharmoniker.

Med teatraliska och dansanta inslag tar den arton personer starka sydafrikanska kören med publiken på en sprudlande musikalisk resa. Från Gershwins Summertime och Plenty of nuttin ur Porgy och Bess, till traditionella gospels som The Battle of Jericho och klassiska operaverk som Va Pensiero från Nabucco. Ackompanjerade av piano och trummor utlovas en körkonsert långt utöver det vanliga.

Riksteaterns turné med African Angels pågår den 12 till den 16 april och besöker Jönköping, Vara och Stockholm. Se turnéplanen på http://www.riksteatern.se/forestallningar/african-angels

Fakta

African Angels med Cape Town Opera

Cape Town Opera körledare: Marvin Kernelle

Konstnärlig ledare: Roy Hunter

Regi och koreografi: Jacki Job

Musikalisk ledare och pianist: Stefan Lombard

Produktion: Cape Town Opera

Medverkande på scen:

Soprano; Babongile Manga, Pumza Mxinwa, Linda Nteleza, Portia Shwana och Bukelwa Velem.

Mezzo-soprano; Nolubabalo Mdayi, Fikile Mtetwa, Pelisa Myendeki och Nonkululeko Nkwinti.

Tenor; Lusindiso Dubula, Vuyisa Jack, Monwabisi Lindi, Siphesihle Mdena och Mlungiseleli Nqadini.

Bass/baritone; Lungile Halam, Paul Madibeng, Thando Mpushe och Sandile Sikhosana.

Presskontakt

Amanda Borg

073 541 28 58

press@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum