AcadeMedia

ProCivitas välkomnar elever till nya Campus Polacksbacken

Dela

I augusti välkomnar rektor Björn Wallqvist den första kullen gymnasieelever till ProCivitas Uppsala och till nya Campus Polacksbacken. Under sommaren flyttar även NTI Gymnasiet in i den nyrenoverade regementsbyggnaden, som första året kommer att rymma totalt 550 elever från de bägge gymnasieskolorna.

ProCivitas rektor Björn Wallqvist ser fram emot att ta emot de första eleverna till Campus Polacksbacken i höst.
ProCivitas rektor Björn Wallqvist ser fram emot att ta emot de första eleverna till Campus Polacksbacken i höst.

Björn Wallqvist blir rektor för nystartade ProCivitas Uppsala. Med lång erfarenhet av att starta och driva gymnasieskolor ser han fram emot möjligheten att vara med och bygga upp en ny skola i Uppsala. 

— Det känns otroligt roligt att ha fått förtroendet att axla rollen som rektor på ProCivitas Uppsala. Det är en ynnest att komma in på en helt ny skola med möjligheten att sätta sin egen prägel tillsammans med elever och personal.

ProCivitas ska husera på våningsplan 4 och 5 i den gamla anrika kasernbyggnaden. NTI Gymnasiet, som flyttar från sina nuvarande lokaler på Rapsgatan, kommer att finnas på de nedre våningsplanen. På campuset kommer det att finnas ett gemensamt skolbibliotek och elevkafé. 

— ProCivitas ligger i framkant när det kommer till utbildning, kunskap och engagemang. Mitt uppdrag är att säkerställa kvalitet i alla led; lokaler, undervisning, mat och skolmiljö. Jag vill att eleverna efter sina tre år hos oss ska ha fått den bästa möjliga gymnasieutbildningen, säger Björn Wallqvist. 

ProCivitas Uppsala startar med de tre mest sökta programmen - Ekonomi, Naturvetenskap och Samhälle. Totalt tar skolan in 96 elever till årskurs 1 i höst. 

— Vi har i dagsläget 99 förstahandssökande till skolan, vilket är väldigt bra för en helt ny skola. Både ekonomi- och naturprogrammet är fulltecknat, på samhällsprogrammet finns ett fåtal lediga platser, säger Jimmy Rosengren, skolchef för ProCivitas. 

Planerna för uppstartsveckorna är redan igång. En gemensam kick-off planeras bland annat tillsammans med de två systerskolorna i Stockholm. ProCivitas Uppsala kommer också arrangera regelbundna bruncher för elever och lärare på skolan.

Fördelarna med en ny skola är flera, enligt den nya rektorn. 

— Både personalen och eleverna kommer ha chans att påverka och tillsammans kommer vi att skapa den skolkultur och stämning vi vill ha. Att skolan till en början har få elever kommer också bidra till en familjär känsla med stor gemenskap där alla känner alla, säger Björn Wallqvist. 

Kontakta skolchef Jimmy Rosengren för mer information om ProCivitas Uppsala och Campus Polacksbacken. 

Kontakter

Bilder

ProCivitas rektor Björn Wallqvist ser fram emot att ta emot de första eleverna till Campus Polacksbacken i höst.
ProCivitas rektor Björn Wallqvist ser fram emot att ta emot de första eleverna till Campus Polacksbacken i höst.
Ladda ned bild

Länkar

Om

ProCivitas grundades 1997 och finns idag i Helsingborg, Lund, Malmö, Stockholm och Växjö. Skolorna har en stark koppling till näringslivet med individuella mentorsprogram och regelbundna gästföreläsningar. ProCivitas har som ambition att vara Sveriges bästa gymnasieskola. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum