SWE3

Prova på amerikansk fotboll i Karlstad i samband med Super Bowl LVII

Dela
Till helgen spelas Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL, och under Super Bowl-helgen 11–12 februari bjuder SWE3 och förbundets föreningar in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll på 24 orter runt om i Sverige - bland annat i Karlstad - såväl som förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey.
Foto: Andreas Lundgren
Foto: Andreas Lundgren

Super Bowl är den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. Årets final, Super Bowl LVII, spelas på söndag natt svensk tid i Glendale, Arizona mellan Kansas City Chiefs och Philadelphia Eagles.

I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll såväl som förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey, tre spännande och fartfyllda idrotter, på 24 orter runt om i Sverige.

I Karlstad går det att prova på amerikansk fotboll där Carlstad Crusaders håller en öppen prova på-träning den 11 februari.

Evenemanget kallas SWE3 Rookie Days och arrangeras av SWE3, det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. SWE3 bildades 2022 efter en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet och består idag av ett 70-tal föreningar runt om i Sverige.

– Att det finns ett stort intresse för amerikansk fotboll i Sverige blir tydligt varje år i samband med Super Bowl. Många är de svenskar som kommer sitta uppe på söndag natt för att se finalen. Det stora intresset tar SWE3 i år vara på genom att erbjuda möjligheten att få prova på amerikansk fotboll, USA:s största och mest populära sport, även här hemma i Sverige, liksom förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey. Jag hoppas många tar chansen att prova på, säger Kjell Peterson, ordförande för SWE3.

De öppna prova på-tillfällena arrangeras av SWE3:s föreningar runt om i landet och till helgen går det att prova amerikansk fotboll, flaggfotboll eller landhockey i: Borlänge, Eskilstuna, Falkenberg, Gävle, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Kungsängen, Lidköping, Lund, Malmö, Nässjö, Skövde, Solna, Spånga, Stockholm, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Västerås och i Ystad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Andreas Lundgren
Foto: Andreas Lundgren
Ladda ned bild

Länkar

Om

SWE3
SWE3SWE3 är det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Tillsammans i ett aktivt förbund skapar vi förutsättningar för individen, föreningen och våra idrotters utveckling. Vi ingår i internationella sammanhang samtidigt som vi är starkt rotade i den svenska idrottsrörelsens värderingar.

SWE3 bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet. Svenska Amerikansk Fotbollförbundet bildades 1984 och invaldes i Riksidrottsförbundet 1991. Svenska Landhockeyförbundet bildades 1975 och valdes in i Riksidrottsförbundet 1977.

Förbundet består av omkring 70 föreningar runt om i Sverige.

Förutom Riksidrottsförbundet är SWE3 även anslutet till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), International Federation of American Football (IFAF), European Hockey Federation (EHF) och International Hockey Federation (IHF).

Följ SWE3

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SWE3

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum