Riksteatern

Publiksuccén Mozarts requiem på turné med Riksteatern

Dela

Barn, bebisar och musiker står på scen när ett av Mozarts starkaste och mest älskade verk, tillika ett av världens mest kända körverk nu åker på turné.

Fotograf: Markus Gårder
Fotograf: Markus Gårder

I denna uppsättning av Mozarts mytomspunna mästerverk ligger fokus på livet efter oss. Det blir en exklusiv turné med Folkoperans solister och barnskådespelare tillsammans med lokala orkestrar och körer. Dessutom medverkar en skolklass och tre bebisar från spelorten. Drygt hundra människor kommer stå på scen och framföra Mozarts requiem som hyllats i pressen.

"... allvarligt, men på ett mycket lättsamt, lättälskat sätt." SR Kulturnytt "... charmigt och humoristiskt ... Gå och hör själva!" DN "... starka möten mellan Mozartmässan och barnen" SVD

För regin står Folkoperans konstnärliga chef Mellika Melouani Melani.

- Mötet mellan publiken, musiken och barnen som summerar de viktigaste beståndsdelarna i livet och analyserar vad vi vuxna lämnar efter oss, är overkligt fint. Jag är så glad att den här föreställningen ska på turné med Riksteatern, att barnen och Mozarts odödliga musik får möta publiken utanför Stockholm. I och med turnén får barnens tankar komma ut och flyga och möta publik över hela Sverige, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan.

Medverkande

Sopran Henriikka Gröndahl/Albina Isufi

Alt Josefine Andersson

Tenor Carl Unander-Scharin/Johan Christensson

Bas Lars Arvidson

Barnskådespelare Erika Dahlqvist, Jacob Lundquist, Felice Mohlén, Milla Norr, Viktor Plogfeldt, Hilla Tomson Salo, Cessa Siebke, Tuva Stråhle, Samuel Bergentoft.

Plus lokala orkestrar och körer samt barn och bebisar från spelorten.

Musik Wolfgang Amadeus Mozart

Dramaturgi Camilla Eeg-Tverbakk, Magnus Lindman

Regi Mellika Melouani Melani

Musikalisk idé Marit Strindlund

Musikalisk ledning Anders Eby

Kormästare Anders Eby

Scenografi Hanna Reidmar

Ljus Ellen Ruge

Koreografi Tove Sahlin

Dirigent Henrik Schaefer

Turnéstart 21 oktober i Gävle

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Markus Gårder
Fotograf: Markus Gårder
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum