Riksteatern

Publiksuccén Mozarts requiem på turné med Riksteatern

Dela
Barn, bebisar och musiker står på scen när ett av Mozarts starkaste och mest älskade verk, tillika ett av världens mest kända körverk nu åker på turné.
Fotograf: Markus Gårder
Fotograf: Markus Gårder

I denna uppsättning av Mozarts mytomspunna mästerverk ligger fokus på livet efter oss. Det blir en exklusiv turné med Folkoperans solister och barnskådespelare tillsammans med lokala orkestrar och körer. Dessutom medverkar en skolklass och tre bebisar från spelorten. Drygt hundra människor kommer stå på scen och framföra Mozarts requiem som hyllats i pressen.

"... allvarligt, men på ett mycket lättsamt, lättälskat sätt." SR Kulturnytt "... charmigt och humoristiskt ... Gå och hör själva!" DN "... starka möten mellan Mozartmässan och barnen" SVD

För regin står Folkoperans konstnärliga chef Mellika Melouani Melani.

- Mötet mellan publiken, musiken och barnen som summerar de viktigaste beståndsdelarna i livet och analyserar vad vi vuxna lämnar efter oss, är overkligt fint. Jag är så glad att den här föreställningen ska på turné med Riksteatern, att barnen och Mozarts odödliga musik får möta publiken utanför Stockholm. I och med turnén får barnens tankar komma ut och flyga och möta publik över hela Sverige, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan.

Medverkande

Sopran Henriikka Gröndahl/Albina Isufi

Alt Josefine Andersson

Tenor Carl Unander-Scharin/Johan Christensson

Bas Lars Arvidson

Barnskådespelare Erika Dahlqvist, Jacob Lundquist, Felice Mohlén, Milla Norr, Viktor Plogfeldt, Hilla Tomson Salo, Cessa Siebke, Tuva Stråhle, Samuel Bergentoft.

Plus lokala orkestrar och körer samt barn och bebisar från spelorten.

Musik Wolfgang Amadeus Mozart

Dramaturgi Camilla Eeg-Tverbakk, Magnus Lindman

Regi Mellika Melouani Melani

Musikalisk idé Marit Strindlund

Musikalisk ledning Anders Eby

Kormästare Anders Eby

Scenografi Hanna Reidmar

Ljus Ellen Ruge

Koreografi Tove Sahlin

Dirigent Henrik Schaefer

Turnéstart 21 oktober i Gävle

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Markus Gårder
Fotograf: Markus Gårder
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum