Qred Holding AB (publ)

Qred emitterar obligationsram på EUR 100 miljoner

Dela

Qred, Nordens största långivare till småföretag, fortsätter växa med ny finansiering. För att möta den fortsatta efterfrågan och öka utlåningen har Qred gett ut en obligation. Obligationen har tecknats av institutionella investerare så som banker, försäkringsbolag och kreditfonder.

Emil Sunvisson, vd och medgrundare
Emil Sunvisson, vd och medgrundare

Qred AB (publ) har emitterat en obligation med en ram på upp till €100 miljoner, varav €40 miljoner faller ut direkt. Obligationen kommer att noteras på NASDAQ.

Det känns väldigt roligt att vi fått så stort intresse från ledande institutioner – det är ett kvitto på att vi har en hållbar och skalbar affärsmodell. Småföretag är en sektor som har varit förbisedd av de gamla bankerna, och småföretagarna förtjänar bättre finansiering. Qred är redan ett av Sveriges snabbast växande företag. Nu kan vi öka takten ytterligare,” säger Emil Sunvisson, vd på Qred.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emil Sunvisson, vd och medgrundare
Emil Sunvisson, vd och medgrundare
Ladda ned bild

Länkar

Om

Qred Holding AB (publ)
Qred Holding AB (publ)
Tulegatan 15
113 53 STOCKHOLM

020-150 333https://qred.com/se/

Qred är Sveriges snabbast växande fintech-företag och marknadsledande i Norden inom företagslån upp till en miljon kronor. Qred erbjuder lån till småföretag i Sverige, Finland, Danmark och Nederländerna och har även en pågående etablering i Brasilien. Qred har sedan starten 2015 lånat ut över 2,5 miljarder kronor till investeringar och rörelsekapital hos småföretag. Genom att använda en helt digitaliserad process håller bolaget hanteringskostnader och kreditförluster nere, samtidigt som kunden får en bättre upplevelse. Qred omsatte 126 mkr 2018 och har för närvarande ca 55 anställda i Stockholm, Helsingfors och Riga 

Följ Qred Holding AB (publ)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Qred Holding AB (publ)

Qreds intäkter ökade med 44%28.2.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Stockholm, 28 februari 2022 - Qred fortsätter att växa med lönsamhet. Rörelsens intäkter ökade under delårsperioden med 44% till 105,7 mkr och periodens resultat uppgick till 10,7 mkr. Qred genomförde under kvartalet en riktad nyemission till Nordic Capital Evolution Fund, vilket möjliggör fortsatt expansion och utveckling av nya smarta tjänster och produkter som förenklar livet för småföretagare. Efter nyemissionen uppgår bolagets soliditet till 45,5%. Qred startade tidigt 2022 verksamhet riktat mot norska småföretag och därmed blir Qred det första fintechbolaget inom finansiering och betalning till småföretag med täckning över hela Norden, i tillägg till Nederländerna och Belgien. Värden för samma period föregående år anges inom parentes. Oktober - december 2021 Antalet aktiva månatliga användare ökade med 44% till 13 483 (9 498) Rörelsens intäkter ökade med 44% till 105,7 mkr (73,6) Provisionsintäkterna ökade med 85% till 66,3 mkr (35,8) Ränteintäkterna ökade med 11% till 51,4 mkr (