Radiohjälpen

Radiohjälpen välkomnar nya medarbetare

Dela
Tre nya medarbetare har anställts av Stiftelsen Radiohjälpen. Rekryteringarna av Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer innebär att personalstyrkan är fulltalig. ”Vi är tacksamma över att berikas av dessa kompetenta och erfarna medledare till vårt lilla lag”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson

Antalet tillsvidareanställda på Stiftelsen Radiohjälpen utgörs av åtta medarbetare. De senaste tre åren uppgår kostnaderna för insamling och administration i genomsnitt till endast fem procent. Detta är en medveten strategi med syfte att så mycket som möjligt av insamlade medel i stället stöttar projekt som räddar liv och lindrar nöd runt om i världen, samt till verksamhet för personer som lever med en funktionsnedsättning i Sverige.

Radiohjälpens nya medarbetare

Jennie Florin är ny administratör för kansli och ekonomi. Hon har en idrottslig bakgrund. Jennie har spelat handboll på internationellnivå med ett VM och ett EM deltagande, efter nio säsonger som proffs i Frankrike flyttade Jennie tillbaka till Sverige 2012. Jennie har mångsidig arbetslivserfarenhet som har resulterat i en noggrann, disciplinerad och lojal medarbetare.   

”När möjligheten presenterades var det en självklarhet att jag skulle söka tjänsten som ekonomi-och kansliadministratör hos Radiohjälpen”, säger Jennie Florin.

”Att tillhöra Radiohjälpen som bedriver en sådan värdefull verksamhet gör mig stolt och glad att gå till jobbet varje dag.”  

Malte Stövring har börjat som programansvarig för Radiohjälpens internationella arbete. Malte har arbetat med internationella utvecklingsprojekt och humanitära insatser genom många år och har en bred utlandserfarenhet. Han har erfarenhet från danska utrikesdepartementet och har genom sin karriär arbetat för och med ett flertal civilsamhällsorganisationer lokalt och internationellt, samt inom FN. Närmast kommer han från Oxfam International där han har haft en ledande global roll inom strategiskt partnerskap med institutionella givare.

”Jag är mycket glad över att ha börjat på Radiohjälpen som med sin unika historia och position spelar en ytterst viktig roll i Sverige idag”, säger Malte Stövring.

”Jag ser fram emot att vidareutveckla partnerskapet med Radiohjälpens alla kompetenta partnerorganisationer för att säkerställa effektiva och relevanta samarbeten för bästa möjliga resultat.”

Nils Modéer har anställts som projektledare för insamling och kommunikation på Radiohjälpen. Nils har en bakgrund i studier av medie- & kommunikationsvetenskap samt internationella relationer. Under de senaste åren har Nils bland annat varit praktikant samt utfört ett antal konsultuppdrag åt Radiohjälpen. Under hösten 2022 var Nils anställd på ett vikarierat och från årsskiftet har tjänsten övergått till en tillsvidareanställning.

”Utifrån tidigare arbetserfarenheter från Radiohjälpen är jag både glad och stolt över att få ett fortsatt förtroende i arbetet med att utveckla och förvalta Radiohjälpens insamlingskampanjer”, säger Nils Modéer.

”Jag ser extra mycket fram emot att arbeta med den digitala omställning som pågår samt fortsätta utveckla verktyg för att möta våra givare i en alltmer digitaliserad värld.”

Så kan du göra skillnad genom Radiohjälpen

Tack till dig som swishar valfri gåva till 90 1950 6. Det går även att ringa in en gåva till 099-90 100 för att skänka 100 kr. Du kan också välja Radiohjälpens telefonnummer vid omröstningen i Melodifestivalen, då bidraget på lördag går till de jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien.

Radiohjälpen stöttar projekt som räddar liv och lindrar nöd internationellt- men stöttar även i Sverige

Stiftelsen Radiohjälpen driver flera kampanjer årligen som Världens Barn och Musikhjälpen, insamling under Melodifestivalen och via Kronprinsessan Victorias fond samt vid Idrottsgalan. De särskilda akutinsamlingarna har ett humanitärt fokus och fokuserar på att möta de mest akuta behoven där det behövs som mest. Just nu pågår en insamling till överlevare i de  jordbävningsdrabbade områdena i sydöstra Turkiet och nordvästra Syrien. Radiohjälpen har även en akutinsamling för att rädda liv och lindra nöden bland civilbefolkningen i Ukraina. Förutom det internationella stödet har Radiohjälpen särskilt stöd till människor som lever med funktionsnedsättning i Sverige.

Läs mer om hur Radiohjälpen arbetar på www.radiohjalpen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson
Ladda ned bild

Om

Radiohjälpen
Radiohjälpen
Oxenstiernsgatan 26
105 10 Stockholm

08-7840000https://www.radiohjalpen.se/

Radiohjälpen förändrar liv och lindrar nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest. Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Akut situation för miljoner barn i världen – i höst kraftsamlar Världens Barn9.6.2023 10:05:00 CEST | Pressmeddelande

Formerna för hela Sveriges årliga insamlingskampanj för Världens Barn börjar bli klara. Radiohjälpens insamling pågår året runt men kulminerar under en intensiv vecka i månadsskiftet september-oktober. – Vi är både förväntansfulla och tacksamma för att alla involverade i denna jätterörelse redan är så på tårna och längtar efter att sätta i gång, säger Kristina Henschen, Radiohjälpens generalsekreterare.

HÄR ÄR PROJEKTEN SOM FÅR STÖD AV MUSIKHJÄLPEN2.6.2023 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikhjälpens insamlade medel är fördelade. Projekten bidrar till en tryggare barndom på flykt från krig. Hundratusentals barn i elva olika kriser runt om i världen får stöd. ”Barn drabbas hårdast under flykt. Det är ett oerhört lidande som pågår”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen som är insamlingsorganisationen bakom Musikhjälpen. ”Det är därför glädjande att allt engagemang i Musikhjälpen kan göra skillnad.”

RADIOHJÄLPEN HÖGST I ANSEENDE VISAR MÄTNING24.5.2023 17:20:52 CEST | Pressmeddelande

Stiftelsen Radiohjälpen toppar även 2023 anseendeindex för organisationer, visar den årliga mätningen som görs av Kantar Public. ”Vi är tacksamma för förtroendet”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen, ”då det är en viktig utgångspunkt för att fortsätta arbetet med fokus på att rädda liv och lindra nöden runt om i världen, och även göra skillnad i Sverige.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum