Vänsterpartiet Stockholms stad

Rashid Mohammed blir ordförande för nya stadsdelen Järva

Dela
Nu är det klart att Vänsterpartiet får ordförandeskapet i den nya stadsdelen Järva, och att ordförande blir Rashid Mohammed. Rashid, som själv bor i Tensta, har varit fritidspolitiker i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sedan 2014 och har under den tiden hunnit med att vara både ordförande och vice ordförande.
Rashid Mohammed (V), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
Rashid Mohammed (V), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

- Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroende att leda Järvas nya stadsdelsnämnd i sitt arbete. Utvecklingen i Järva har inte gått åt rätt håll under de senaste åren och nu måste vi vända den utvecklingen. I den nya stadsdelen kan vi arbeta för ett tryggare Järva som håller samman, och det ser jag fram emot, säger Rashid Mohammed (V), nuvarande ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Rashid Mohammed är född och uppvuxen i Mogadishu i Somalia och har bott i Tensta sedan 2010. Han är utbildad socionom och har arbetat inom socialtjänsten i många år, både som socialsekreterare och enhetschef. I sitt nya uppdrag ser han särskilt fram emot att göra skillnad för Järvas barn och unga.

- Om vi vill bryta den negativa utvecklingen med skjutningar och kriminalitet så måste vi börja med barnen. Vi måste se till att de får bra förutsättningar för att skapa sig en framtid, och då måste vi satsa resurser på förskola, skola och fritidsaktiviteter. Vi måste också se till att de som står långt från arbetsmarknaden kommer i arbete, det är en hjärtefråga för mig. Järva ska präglas av framtidstro, det är mitt mål, säger Rashid Mohammed.

Järvas nya stadsdelsnämnd planeras tillträda 1 juli 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rashid Mohammed (V), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
Rashid Mohammed (V), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

Staden stänger förskola efter allvarlig kritik – förskoleborgarrådet kommenterar27.2.2023 12:02:20 CET | Pressmeddelande

Stockholms stad har beslutat att stänga förskolan Grimsta, som drivs av företaget Norlandia Förskolor Kids2Home AB. Bakgrunden till beslutet är allvarliga brister, bland annat i barnsäkerheten och den pedagogiska kvalitén på verksamheten. Förskoleborgarrådet Alexandra Mattsson (V) står bakom beslutet och efterfrågar samtidigt fler möjligheter för kommunen att kunna agera mot företag som inte sköter sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum