Åklagarmyndigheten

Rättegång inleds om mordärende i Vetlanda

Dela
I dag måndag 27 mars kl. 9 inleds rättegången i Eksjö tingsrätt där två unga kvinnor är åtalade misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott. Åklagaren kommer att vara tillgänglig efter att sista rättegångsdagen är avslutad.

Förhandlingen inleds i dag, måndag, med sakframställan och fortsätter den 29 och 30 mars. En reservdag är inplanerad den 31 mars. Förhör med de tilltalade är planerade till onsdag den 29 mars.

Åklagaren kommer inte att lämna några kommentarer eller ge intervjuer under rättegången. Han är inte heller tillgänglig efter att förhandlingsdagarna är avslutade.

När sista förhandlingsdagen har avslutats kommer han dock att vara tillgänglig för intervjuer.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B1877-22.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum