Solna stad

Rätten till skolskjuts för elever med funktionsnedsättning utökas

Dela
Elever under 12 år med funktionsnedsättning som är beviljade skolskjuts med taxi till och från skola och fritidshem ska ha rätt till skolskjuts till fritidshemmet även under skollov och studiedagar. Det beslutade skolnämnden den 16 februari.
Foto: Victoria Henriksson
Foto: Victoria Henriksson

Förändringen verkställs från den 3 april så att resorna kan genomföras från och med påsklovet i år.

- Den här förändringen är nödvändig för att ge de här barnen trygghet och kontinuitet i vardagen. Den är också viktig för berörda familjer som i många fall kämpar för att få ihop vardagspusslet. Det säger Eva Eriksson, ordförande i skolnämnden, Solna stad.

Solna anpassar även riktlinjerna utifrån att staden sedan hösten 2022, har en gymnasiesärskola i egen regi som erbjuder individuella program. Skolnämnden beslutade därför att skolskjuts kan beviljas till gymnasiesärskolor med nationella program i närliggande kommuner om kriterierna för skolskjuts är uppfyllda.

Om rätten till skolskjuts

En elevs rätt till skolskjuts regleras av Skollagen (2010:800) och omfattar elever som går förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. Det är sedan upp till varje enskild kommun att fastställa vilka lokala regler som ska gälla. Riktlinjerna ska utformas inom ramen för skollagens bestämmelser.

Bilder

Foto: Victoria Henriksson
Foto: Victoria Henriksson
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum