Region Örebro län

Region Örebro län har en ny värdegrund

Dela

Samarbete, utveckling och professionalism. Det är de tre värdeord som tillsammans bildar Region Örebro läns nya värdegrund.

Genom workshops följt av en digital omröstning kom Region Örebro läns medarbetare fram till några värdeord som dels kan symbolisera en gemensam kultur, dels kan bidra till att förverkliga organisationens vision Tillsammans skapar vi ett bättre liv. Tre av dessa värdeord kom sedan att utgöra kärnan i den nya värdegrund som i dag beslutades av regionstyrelsen.

- Jag är glad att vi nu kunnat komplettera vår vision med en ny värdegrund. Det kommer att hjälpa oss som organisation att forma våra beslut och prioriteringar så att vi kan erbjuda en sund organisationskultur till glädje för både länsinvånare och medarbetare, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Den värdegrund som nu beslutats består av en introduktion och tre värdeord med tillhörande beteenden som ska hjälpa medarbetarna att agera i linje med värdegrunden.

Värdeorden är:

  • Samarbete - Vi lyfter varandra och samverkar över gränser. Det är vår förmåga till samarbete som ger kraft att tillsammans skapa ett bättre liv.
  • Utveckling - Vi är lärande, utforskar möjligheter och förbättrar ständigt på hållbart sätt med invånaren i fokus.
  • Professionalism - Vi håller hög kvalitet, visar tillit och skapar utrymme för det professionella omdömet. All kontakt med oss ska bidra till ett bättre liv för invånare, kollegor, besökare och andra aktörer.

Efter regionstyrelsens beslut väntar nu ett långsiktigt arbete som inleds med en översyn av hur Region Örebro län ska arbeta för att leva upp till värdegrunden. När värdegrunden är fullt implementerad är förhoppningen att den ska bidra till en god arbetsplats för Region Örebro läns medarbetare, en effektiv verksamhet och ett bättre liv för länets invånare.

- Jag tror att värdegrunden kan stärka vår gemensamma identitet och också bidra till ett framåtsyftande, professionellt och inkluderande tanke- och arbetssätt, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum