Region Örebro län

Region Örebro län satsar på artificiell intelligens

Dela

Region Örebro län ser stora vinster med att öka användningen av artificiell intelligens, AI, inom den egna verksamheten och därför satsar nu den regionala tillväxtnämnden 500 000 kronor på att höja kunskapen inom området.

- Jag är övertygad om att vi med hjälp av AI både kan höja vår effektivitet och sänka våra kostnader, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Tanken är att en större kunskap om vad AI är för något i kombination med en ökad insikt om vilka möjligheter tekniken för med sig ska förbereda Region Örebro län för framtida utvecklingsinsatser inom det aktuella området.

- Jag hoppas att vi på det här sättet kan skapa en vilja hos våra medarbetare att testa och därefter också införa lämpliga AI-lösningar i verksamheten. Vi vill förbereda vår organisation för AI helt enkelt, säger Irén Lejegren.

Satsningen ska även märkas utanför regionorganisationens väggar.

- Region Örebro län har ansvaret för den regionala utvecklingen och det är därför viktigt att vi kan driva på utvecklingen av AI inom länets industri och offentlig sektor, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i den regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Mikael Jorstig, utvecklingsledare, telefon: 019-602 63 48

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum