Dagens Samhälle

Rekordresultat för kommunerna

Dela

Rekordvinst för kommunkoncernerna – igen. Starka resultat i en stor mängd kommuner och kommunala bolagsvinster på 16 miljarder bidrog till den nya rekordnivån på 40 miljarder. Det visar Dagens Samhälles analys av de kommunala boksluten.


Stora vinster i kommun-Sverige hänger ofta på storstäderna och deras kundstarka bolag. Men i år har hela 246 kommunkoncerner gjort resultat över tumregeln om 2 procents överskott.

– Det är en jämnare fördelning på överskotten än vi ibland sett, och det stärker sektorn. Resultaten tyder på att man generellt har en ganska sund verksamhet i bolagen, säger Annika Wallenskog, chefsekonom hos  Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Överskotten kommer väl till pass. Kommunerna och deras bolag investerar rekordstort just nu och kommer att göra så i flera år framöver. Välfärden byggs ut och om, och trots rekordvinster växer samtidigt låneskulden i kommunkoncernerna.

De största överskotten finns hos Stockholm, Göteborg, Gällivare och Linköping. Bland dem som gick mest back märks Vallentuna, Berg, Hofors och Borås.

Hela artikeln, och samtliga kommunkoncerners resultat finns här.

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum