Svensk Innebandy

Rekordseger i VM-kvartsfinalen

Dela
Sverige fick en perfekt start på slutspelet i VM 2022. Kvartsfinalen mot Norge slutade 18-2 i blågults favör. Segern var den största någonsin för herrlandslaget över Norge. ”Många får göra mål och många får göra poäng, det stärker ett lag”, säger Emil Johansson.
Foto: Innebandyavisen
Foto: Innebandyavisen

VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Norge blev ett riktigt målfyrverkeri från blågults sida. Även om det stod 1-1 efter dryga två spelade minuter så kunde Sverige därefter dra ifrån ordentligt i målprotokollet. Slutresultatet 18-2 blev en svensk rekordseger över Norge då man slog herrlandslagets tidigare rekord på 17-2 från VM 2006.

Men även om siffrorna såg väldigt positiva ut redan efter den första perioden fanns det missnöje över det svenska spelet, berättar Emil Johansson.  

– Vi gör en dålig förstaperiod. Vi kom ändå ur det med 6-1 och då vet man någonstans att vi har den matchen där vi ville ha den. Men förstaperioden var inte bra från vår sida, säger Emil Johansson. 

– Vi skällde lite på varandra efter perioden och jag tycker också att vi kommer ut starkare från den. Det tycker jag sen speglas i resultatet också. 

I resten av matchen fanns det mycket positivt som Sverige kan ta med sig vidare in i mästerskapet, menar Johansson.

– Jag tycker att vi växlar upp i den andra och tredje perioden och gör bra saker hela tiden. Vi jobbar på delar i spelet som vi vill jobba på. Många får göra mål och många får göra poäng, det stärker ett lag så det är positivt. 

Även lagkamraten Hampus Ahrén, som blev utsedd till matchens lirare, menar att det fanns mycket positivt med att han och flera andra med honom noterades i målprotokollet. 

– Det är alltid kul att göra mål och viktigt nu att ta med sig lite självförtroende inför de betydande matcherna som kommer, säger Hampus Ahrén. 

Härnäst väntar semifinal för blågult, den matchen spelas på lördag. Vem som blir Sveriges motståndare där återstår att se men klart är att laget nu byter Winterthur och AXA Arena mot Zürich och nybyggda Swiss Life Arena. 

Något som Emil Johansson ser fram emot. 

– Häftigt att få byta arena från den här mindre. Det har varit jättefint här, men att få komma till huvudarenan är en häftig känsla, säger Emil Johansson. 

Matchfakta
Sverige-Norge 18-2(6-1,6-0,6-1)

Första perioden
1-0 (01.40) Kevin Haglund (Hampus Ahrén)
1-1 (01.56) Patrick Hjemgard (Simen Jansen)
2-1 (06.52) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
3-1 (14.05) Johan Samuelsson
4-1 (15.05) Kevin Haglund (Linus Nordgren)
5-1 (17.40) Jesper Sankell (Ludwig Persson)

6-1 (19.30) Rasmus Enström (Linus Malmström)

Andra perioden
7-1 (02.56) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
8-1 (05.44) Linus Malmström (Emil Johansson)
9-1 (10.27) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
10-1 (11.20) Jesper Sankell (Kevin Haglund)
11-1 (12.07) Hampus Ahrén (Albin Sjögren)
12-1 (19.46) Alexander Galante Carlström (Hampus Ahrén)

Tredje perioden
13-1 (00.19) Kim Nilsson (Hampus Ahrén)
14-1 (03.09) Tobias Gustafsson (Albin Sjögren)
15-1 (09.21) Emil Johansson (Alexander Galante Carlström)
16-1 (10.52) Kim Nilsson (Hampus Ahrén)
16-2 (16.28) Daniel Gidske (Ole Mossin Olesen)
17-2 (16.54) Kim Nilsson (Albin Sjögren)
18-2 (17.32) Linus Malmström (Linus Holmgren)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Innebandyavisen
Foto: Innebandyavisen
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum