Jönköpings kommun

Rektor slutar på skola efter turbulent tid

Dela
Rektorn på den skola, som varit i fokus efter att lärare i olika skilda fall skickat material med sexuellt innehåll till elever, slutar sin tjänst.

- Det har varit en turbulent tid på skolan och vi har behövt agera på den händelseutveckling vi haft och hur rektorn hanterat ärenden längre tillbaka i tiden, säger Göran Isberg, utbildningsdirektör i Jönköpings kommun.

Går skilda vägar

Jönköpings kommun har tillsammans med fackliga företrädare och rektorn kommit överens om att parterna går skilda vägar. Totalt tolv månadslöner kommer att betalas ut efter att anställningen avslutats.

- Generellt när det gäller den här typen av personalärenden, där det av olika anledningar saknas förtroende mellan parterna, är det ibland en lösning att gå skilda vägar via en förlikning, säger Lars-Åke Svensson, chefsjurist i Jönköpings kommun.

Turbulent tid

I början av året framkom att en tidigare lärarvikarie i Jönköpings kommun skickat bilder och filmer med sexuellt innehåll till flera elever. Lärarvikarien polisanmäldes och ett internt arbete för att kartlägga vad som hänt påbörjades inom utbildningsförvaltningen.

Under det interna arbetet framkom nya uppgifter om att ytterligare en lärare, som varit anställd en längre tid i kommunen, under förra året skickat bilder och filmer med sexuellt innehåll till elever. Läraren har valt att säga upp sin anställning och har polisanmälts av kommunen. Ett större internt arbete kring det som hänt pågår fortfarande.

- Utbildningsförvaltningens viktigaste uppdrag är att skapa en trygg, säker och bra skolmiljö för våra elever. Det är angeläget att vi fortsätter arbeta med frågor om kränkningar och trakasserier inom skolan och att alla barn känner sig trygga att prata om sådant med vuxna, säger Göran Isberg.

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Krisberedskapen går framåt – satsning på trygghetspunkter och skolor vid kris19.5.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att förstärka Jönköpings kommuns krisberedskap pågår för fullt. Förra våren satsade kommunen 45 miljoner kronor extra på beredskap inom bland annat IT-säkerhet och reservkraft till exempelvis äldreboenden. Media bjuds nu in till en presskonferens där företrädare för Räddningstjänsten och Utbildningsförvaltningen kommer att berätta mer om arbetet med särskilda trygghetspunkter och etableringen av förskolor och skolor som ska fungera vid kriser. Tid: 22 maj klockan 10.00 Plats: Räddningstjänsten, Glansgatan Jönköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum