Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen kräver att Swedavia ersätter resenärer

Dela

Kaoset på Arlanda är exceptionellt och mycket alvarligt. I tillägg till oro, onödigt många timmar på flygplatsen och olidlig trängsel är det många som dessutom missar sina flyg. Gör man det på grund av långa väntetider får man ingen ersättning vare sig från flygbolag, arrangör eller försäkringsbolag. Svenska Resebranschföreningen (SRF) skriver i en debattartikel i dagens SvD att Swedavia, som driver Arlanda, skall kompensera resenärer som missar sina flyg.

– Situationen är helt ohållbar. Det drabbar väldigt många resenärer och tusentals missar sina flyg, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF.

Om man missar flyget på grund av långa köer på flygplatsen får resenärer ingen ersättning. Varken flygbolag eller arrangörer har krav på sig att återbetala eller kompensera passagerare. Försäkringar täcker inte heller om man kommer för sent till flyget på grund av köer i säkerhetskontrollen.


– Vi anser att Swedavia bör kompensera de resenärer som drabbats. Även om flygplatsoperatören formellt inte har en skyldighet till detta bör man som goodwillgest ersätta de kunder som missar sina flyg, säger Didrik von Seth.

Övriga flygplatser i Norden har inte samma kaotiska situation som Arlanda.

– I tillägg till att vi tycker att Swedavia skall ersätta drabbade resenärer förväntar vi oss att de gör allt i sin makt för att drastiskt minska köerna på Arlanda., säger Didrik von Seth.

Se debattartikel i SvD HÄR


Kontakter

Bilder

Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Resebranschföreningen
Svenska Resebranschföreningen
Storgatan 19
11485 Stockholm

08-762 68 60https://srf-org.se/

Svenska resebranschföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 7 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 60 miljarder kronor 2019. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Följ Svenska Resebranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen kräver ett slut på SAS-strejken7.7.2022 11:23:06 CEST | Pressmeddelande

Den pågående strejken i SAS påverkar tiotusentals resenärer. Många blir strandsatta på resmålen och fortsätter strejken över den kommande helgen riskerar tusentals svenskar bli fast på destinationer. Att ordna med alternativa transporter är nästintill omöjligt. Researrangörer som anlitar SAS drabbas även hårt av konflikten. Resebranschföreningen SRF kräver i en debattartikel i SvD ett slut på konflikten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum